Ansikt,  Hudpleie

Derfor blir huden din tørr akkurat nå, og her er digge produkter som hjelper!

Det skjedde noe for et par dager siden da det plutselig ble mange minusgrader. I alle fall her i Drøbak! Og her i huset benytter vi da alltid sjansen til å fyre opp i peisen. Både fordi det varmer godt, men også fordi det er så utrolig koselig med den deilige knitringen.

Må innrømme at jeg elsker det! Men tenk på huden, da dere! Den må tåle ganske ekstreme temperaturforskjeller med deilig peisvarme inne og sprengkulde ute (ja, minus 6 grander ved sjøen er kaldt!)!

Det liker ikke huden så veldig godt, og resultatet er tørr, kanskje irritert og rød hud som til tider kan klø litt. Husk at huden i ansiktet eksponeres hele tiden, og derfor er det også her du får de største utslagene av irritasjoner og sensitivitet.

 

Jeg skal ikke forklare det så veldig vanskelig, men det som faktisk skjer er at fuktigheten du har i huden fordamper når klimaet du har rundt deg er tørt. Kulden ute er faktisk tørr, varmen foran peisen er tørr og temperaturforskjellen gjør at huden må omstille seg veldig raskt.

Om du drar til Thailand nå trenger du knapt fuktighetskrem fordi luftfuktigheten er så høy. Men her er det helt motsatt nå. Det tørre klimaet både inne og ute trekker fuktigheten ut av huden din, så ja, da blir huden din tørr, da!

KULDEKREM

Du trenger ikke overdrive bruken av kuldekremer, men det er smart når du skal være ute en stund, for eksempel når du går på ski. Du bør også passe på at produktene ikke inneholder mineralolje som faktisk kan gi fryseskader på huden. Kuldekremer med planteoljer, eller klimaremer om du vil, har høyt fettinnhold, men tetter ikke igjen slik at huden får puste. Kremen beskytter huden mot vind og kulde, og hindre at fuktigheten du allerede har i huden fordamper.

  • Babor Winter Protect Cream
  • Kalahari Phyto Barrier Protect

RENS OG LEPPER

Om du sliter med tørr og irritert hud kan du bytte ut din vanlige rens en liten stund med en som er oljebasert. Ofte må du bruke klut for å fjerne produktet for at rensen skal funke optimalt. Oljen fjerner smuss på en skånsom måte samtidig som den legger igjen et pleiende lag på huden.

Tørre lepper? Ja, vi kan fort glemme at leppene trenger beskyttelse og pleie de også. Leppene har ikke så mye beskyttende fett fra før av, og derfor er det lurt å smøre med en beskyttende balm som hindrer fordamping av den naturlige fuktigheten.

Mange av de rimeligste balmene inneholder mye vann, noe som fryser på leppene i steder for å pleie. Velg derfor en balm med mest mulig oljer og fett fra for eksempel sheasmør og avokado.

  • Nykr Facial Cleansing Oil
  • Henné Luxury Lip Balm

Legg igjen et svar