Base,  Makeup

Primere er det nye “must have”, og jeg elsker dem!

Tidligere kunne jeg faktisk frarådet andre å bruke primere, og jeg brukte det i alle fall ikke selv! Jeg har nemlig mislikt primere fordi de mistet funksjonen sin veldig raskt. Huden så utrolig fin og “smooth” ut med en gang, men på min hud gikk det ikke mer enn en time så var huden mitt et stort oljebad!

Porene ble rett og slett helt tettet igjen, noe som gjorde at huden virkelig måtte jobbe for å puste. Andre tørket ut huden slik at huden måtte jobbe for å produsere ekstra fukt, og da i form av olje. Nå der i mot virkelig elsker jeg primere, og det er selvfølgelig fordi de har blitt så utrolig mye bedre der formulaene er tilpasset hvordan huden virker.

Jeg gikk etter hvert over til å anbefale å bruke primer når du skulle på fest, men nå har de blitt så gode at de overgår en hver foundation, og kan dermed mange ganger også erstatte en foundation.

Hovedfunksjonen til en primer er å jevne ut hudoverflaten slik at finishen på en foundation skal bli optimalt jevn. Men den kan både være mattende, gi ekstra glød, jevne hudtonen, beskytte med SPF og gi ekstra farge. Her er 7 primere som har litt ulike funksjoner og finisher, og det beste er at de faktisk kan legges oppå hverandre eller brukes på ulike partier i ansiktet.

GIR GLØD

  • Dr. Brandt, Luminizer Primer: Jevner ut porene og hudstrukturen. Den matter ned overflødig glans i huden samtidig som den tilfører huden en jevn glød.
  • Juice Beauty, Photo-Pigments Illuminating Primer: Superlett økologisk primer som knapt føles på huden, men gir en fin glød i huden. Med pleie fra planter.
  • Sisley, Instant Glow Primer: Optimaliserer hudtonen med en anelse ferskenfarge og gir ganske mye skinn til huden. Denne kommer ikke ut før til høsten.

MED FARGE

  • Glóminerals, Tinted Primer: Matter og jevner huden, har dus farge og SPF 30.
  • Young Blood, CC Perfecting Primer: Matter, jevner huden, korrigerer ujevnheter i fargen og har peptider som gir antiage-effekt.
  • Colorescience, Bronzing Perfector: Gir mye farge, er mattene og jevner ut hudoverflaten. Er vannresistent i 40 minutter og har bredspektret SPF 20.

UTEN FARGE

  • Mii Cosmetics, Smoothing Face Prep: fargeløs primer som jevner hudoverflaten og fjerner olje uten at huden blir matt.

Én kommentar

Legg igjen et svar