Føtter,  Kropp

Vakre sommerføtter – uten tykke skorper, sopp og infeksjoner

Etter min mening bør alle som bruker sandaler eller eller liker å gå barføtt bruke noen minutter i uken på å pleie føttene sine. Harde, grove skorper på hælene er virkelig noe av det mest udelikate jeg ser, og noen ganger ser det rett og slett ut som om det har gått sopp i det. Om man synes at det er ok å gå i lekre sandaler med slike føtter, så tenker jeg mitt om resten.

En ting er at føttene ser delikate og lekre ut når de får sitt jevnlige stell, men det er faktisk mange flere fordeler med velpleide føtter som er langt viktigere enn det rent visuelle. Her får du flere gode grunner til å begynne å stelle føttene i sommer!

SMART Å VITE OM FØTTER OG FOTPLEIE

 • Det er ganske stor sjanse for at det dannes sprekker i huden når føttene er så tørre at det er dannet grove skorper. Så lenge huden er hel kan faktisk ikke virus og bakterier trenge inn i huden, ei heller sopp.
 • Når du smører føttene med fotkrem vil huden holde seg myk slik at det ikke dannes sprekker.
 • En fotkrem klarer ikke å gjøre nytte for seg så lenge føttene er dekket med et tykt lag med tørr hud. Derfor er det viktig å file føttene minst en gang i uken i sandal-sesongen.
 • Bruk filen i en retning, ikke frem og tilbake, slik vi ofte gjør. Dert river opp huden mer. Avslutt alltid med den fine siden på filen, fordi det er med på å lukke porene.
 • Støv og sand er med på å tørke ut føttene, og derfor blir de fortere tørre om du bruker sandaler hver dag. Tipset er å smøre føttene inn med fotkrem en gang om dagen, f.eks. når du skal sole deg eller når du legger deg.
 • Neglbåndene er med på å beskytte negleroten. Når den blir skadet eller at neglebåndene blir så tørre at de sprekker, kan det komme bakterier ned i negleroten. Det igjen kan gi betennelse og misformede negler.
 • En negleolje eller en fotkrem holder neglebåndene myke og elastiske slik at det ikke dannes sprekker. Oljen gjør også at neglene ikke tørker ut, noe som igjen gjør at neglelakken sitter enda lengre.
 • Der det er vannsøl er det også en grobunn for sopp og bakterier. Det er derfor ikke helt uvanlig å få soppinfeksjon etter et opphold ved et offentlig basseng eller i offentlige dusjer. Sørg for at huden er hel ved å holde dem myke, og bruk gjerne egne badesko.

Og så lurer du sikkert på hva det er som er så spesielt med en fotkrem. Kan ikke en vanlig bodylotion eller en håndkrem holde! Jo, du kan bruke det også, men en god fotkrem gir også andre fordeler.

Noen inneholder peelende ingredienser som hele tiden sørger for å fjerne litt av den tørre huden. Noen virker kjølende og oppfriskende, og det er veldig deilig i sommervarmen. Noen har også ingredienser som virker antiseptisk, nettopp med tanke på dårlige bakterier som føttene kan være i kontakt med.

 • Fotfil fra The Body Shop.
 • Argan Oil Cuticle Drops, super neglbåndsolje fra Orly.
 • To rå fotkremer,  fra Foot Daily Care Cream fra Mavex og Soft Feet fra Gehwol Fusskraft.

Legg igjen et svar