Ukategorisert

Supre produkter og tips for slitne øyne

Jeg får mange spørsmål om tips til gode øyekremer. Selv elsker jeg øyekremer, og jeg har ofte 2-3 stykker som jeg varierer på. For noen ganger føles huden rundt øynene tørr og stram, og da vil ikke en krem som er lett og kjølende gi optimal effekt.

Når øynene mine er slitne, og de både er varme og hovne trenger huden en mer kjølende og drenerende krem eller maske. Dessuten liker jeg å bruke en rikere og mer pleiende krem som gir litt ekstra på natten, og som gjør at huden ikke føres dehydrert om morgenen.

Andre ganger igjen synes jeg at huden rundt øynene er litt slapp, og da bruker jeg en øyekrem med for eksempel oppstrammende peptider over en lengre periode.

Øyekremer har altså ulike funksjoner! Dessuten skjer det forandringer med huden hele tiden. Både fordi vi eldes (og rundt øynene synes det ekstra godt) og fordi vi påvirkes av ulike ting gjennom dagen, uken og året. En øyekrem som du har vært fornøyd med tidligere kan dermed være helt feil for deg nå, fordi huden trenger noe helt annet.

Huden rundt øynene er veldig tynn i forhold til resten av ansiktet. Det er i konstant bevegelse, og naturlig nok settes det spor ganske raskt. Vi smiler, gråter, myser, sover lite slik at musklene er slitne og vi titter på en skjerm dag ut og dag inn. Dessuten utsettes huden for forurensing, vær og vind.

Jeg har plukket ut noen supre øyeprodukter. Alle produktene har god effekt på øyne som ser slitne ut, i tillegg til andre gode egenskaper.

Jeg starter med de som du ser over!

  • Lancôme, Énergie de Vie, Le Gel Yeux: Kjølende gel med metallkuler som hjelper på å drenere bort overflødig væske.
  • Ole Henriksen, Banana Bright Eye Crème: Med lysnende og plumpende effekt fra banan, vitamin C og kollagen.
  • The Body Shop, Drops of Youth, Youth Bouncy Eye Mask: Kald gel (-1.5 celsius ved påføring på huden) med blant annet agurk og babassuolje.
  • Korres, Black Pine 3D: Her brukes svart furu til å stramme opp og gi en jevnere hud rundt øynene.
  • Nordic Treat, Hydrogel Patch: Kjølende pads som er supergod på poser under øynene. Demper og plumper på en gang.
  • Dr. Brandt, No more Baggage, Eye De-puffing Gel: Reduserer poser under øynene med en film av alger og planteekstrakter.
  • Dermalogica, Total Eye Care: Supert alt i ett-produkt med blant annet beskyttende SPF, aprikos farge som demper det blå, tilfører lys, gir fukt og demper poser.
  • Darphin, Stimulskin Plus Multi-Corrective Divine Eye Cream: Med blant annet krystallharpiks og jadepulver for å lysne huden. Fukter, strammer opp og reduserer poser.

EKSTRA TIPS

En øyekrem kan gjøre mye, men du kan gjøre noen ekstra tiltak for å redusere poser og blå ringer. Sirkulasjon er et viktig stikkord! Alkohol, usunn mat, røyk og lite inntak av vann er vanlige bidragsytere til poser under øynene. Det blir opphopninger av avfallsstoffer som stenger for dreneringen.

Drikk nok vann, gå ned på det som er usunt for deg, sørg for å trimme jevnlig og prøv å få til litt mer søvn, så er mye gjort. I tillegg skal du prøve denne øyemassasjen som jeg skrev om for litt siden. LES MER HER!

Legg igjen et svar