Base,  Makeup,  Ukategorisert

Slik får du sminken til å sitte i varmen!

Det kan være en utfordring å få sminken til å sitte på huden når det er varmt om sommeren! En ting er den litt tørrere sommerluften som vi stort sett har i Norge (selv om svetten kan renne her også), en helt annen ting er den til tider veldig fuktige luften som er på litt sydligere breddegrader!

Da er det liksom som om svetten vasker sminken av ansiktet, og det tar så altfor kort tid før huden bare ser skitten og ujevn ut.

Jeg har nå vært i Barcelona noen dagen, og temperaturen har vist opp mot 28 grader. Svetten har silt, men jeg har allikevel sminket meg litt for å føle meg litt fresh. Jeg har faktisk fått testet ut litt forskjellig, og jeg har kommet frem til følgende oppskrift på hvordan få sminken til å sitte hele dagen – med konstant svette fra morgen til kveld!

Bildet under er tatt klokka ni på kvelden, mens sminken ble lagt klokka ni på morgenen!

For det første må du tørre å være litt blank i huden utover dagen. Blank hud er bedre enn tørr hud om du tenker på linker og rynker! Uansett er det viktig at du starter med nyrenset hud slik at all olje, svette og smuss er borte. Så skal du bruke en solkrem som har en lett mattende effekt på huden!

Her har jeg brukt Zo Skin Health, Oclipse Daily Sheer som du kan lese om HER! Der kan du lese om andre solkremer som også er fine å bruke i ansiktet om sommeren.

Det jeg fant veldig fort ut er at det ikke fungerer så godt å bruke foundation eller cc-krem rett på huden. Faktisk erstattet jeg favoritt cc-kremen min Top Secret CC-Cream Apricot fra YSL med en primer med litt farge i. Jeg har testet ut flere, og blant annet CC Perfecting Primer fra Youngblood er helt suveren. Jeg testet også å bruke litt av Top Secret på toppen for litt mer dekke, og det funket også godt.

Som highlighter brukte jeg en annen primer, nemlig Dr. Brandt Luminizer Primer. Siden det er en primer holder den seg godt på huden. Jeg brukte den på toppen av kinnbeina og på hele øyelokket.

På dette bildet har jeg ikke øyeskygge på, men primer holder også øyeskyggen på mye lengre. Et tips til er å bruke kremskygger i stedet for vanlige skygger fordi fuktigheten i huden er det som binder skyggen slik at den nærmest blir vannfast!

I stedet for masse foundation for å dekke til huden bruker jeg heller flere produkter lag på lag. Altså primer først som jevner huden, eventuelt litt cc-krem for å dekke til litt ekstra og så bruker jeg oransje concealer til å dekke blå ringer under øynene og til å jevne ut pigmenteringen. Da blir ikke hele ansiktet dekket til like mye med sminke, noe som er gunstig i varmen.

Så går jeg over med en lysreflekterende concealer for å lette opp gropen under øynene og til å løfte øyepartiet ved å legge litt over og under brynet. Om det skulle være en rød flekk et eller annet sted dytter jeg litt ekstra der.

  • Laura Mercier, Candleglow
  • YSL, Touche Éclat Neutralizer

For å gi ansiktet farge bruker jeg først en kremrouge som blir til pudder. Det gjør at den sitter godt på huden, litt som en kremskygge. Du kan si at den blir som en del av basen! Sisley Phyto-Blush Twist er en av mine favoritter, og jeg bruker den både i kinnene og på øyet.

Hittil har jeg kun brukt kremprodukter som sitter godt på huden. Først etter det kan jeg bruke pudderprodukter, og her har jeg gått for Elizabeth Arden Fourever Bronze Bronzing Powder med rouge og highlighter i kvartetten. Med den former jeg ansiktet ytterligere.

Hemmeligheten er uansett å starte med en god rens, velge solkrem som matter uten å tørke huden og bruke primer før eller i stedet for en foundation eller cc-krem.

Helt til slutt må vi jo bruke maskara! Det hjelper godt å bruke en primer på øyelokket fordi det binder fuktigheten som løser opp maskaraen når den “toucher” huden på øyelokket. Jeg brukte Lancôme Monsieur Big, men den smitter litt om du ikke bruker primer på lokket først.

Min erfaring fra tidligere er å bruke vannfast maskara når du vet at svetten kommer til å sile. De beste jeg har testet er fra Helena Rubinstein, YSL og Éstee Lauder!

Lykke til med sminken i varmen, og ha en fortsatt fin, fin sommer!

Legg igjen et svar