Ansikt,  Base,  Hudpleie,  Makeup

Denne puddertappen er helt krise for huden din nå!

Neida, det handler ikke om fargen du bruker på pudderet, og pudderet på bildet har ingenting med saken å gjøre! Det er faktisk et supert pudder, solpudder og rouge i ett.

Det handler om når du påfører pudder på huden, og spesielt om morgenen!

Som makeupartist møter jeg veldig mange kvinner, og jeg vil gå så langt som at 99% av dem mener selv at de har tørr hud med alt det medfører, og jeg er vel ganske så enig også. Det er flere årsaker til det, blant annet manglende hudpleierutiner. Men når jeg spør hva de bruker av sminke til daglig er svaret ofte maskara og litt pudder for ikke å bli blank eller solpudder for å få litt farge.

Og det er her jeg tenkte å komme med mitt lille tips som kan gjøre en stor, stor forskjell for huden din. For det er jo slik at det meste av morgenstellet skjer på badet. Du dusjer der slik at rommet blir fylt med damp, som også vil være der ganske lenge selv om du åpner opp døren.

Så smører du ansiktet med kremene dine og kanskje en foundation eller BB-cream. Da vet jeg at huden føles litt klissete og porene er vid åpne på grunn av varmen og smøringen. For at du vil føle at huden er matt og fin pudrer du huden. Det skulle du aldri ha gjort!

For når du går ut av huset går det faktisk ikke mange minuttene før du kan føle at huden er tørr og stram, spesielt nå som det er kaldere i luften. Du tenker at den kremen du bruker ikke holder mål, og er humbugg som alle andre kremer. Feil!

Kremen din er mest sannsynlig kjempegod den, og om du har renset og skrubbet huden din godt har kremen alle muligheter til å gjøre nytte for seg på huden.

Det er pudderet som spiller deg et puss!

Pudder har som oppgave å trekke til seg overflødig fuktighet. Men så er det også sånn at kjølig luft (og enda verre blir det med minusgrader) trekker også til seg all fuktighet fordi den luften er så tørr. Så det du har gjort er å binde fuktigheten fra kremen i pudderet – den fuktigheten som skulle ha tatt vare på huden din i det kalde været.

Tipset er å gjøre om på rutinene. Stell huden først, og så gjør du resten av tingene du pleier å gjøre på morgenen. Spise, lage kaffe, kle på deg, sjekke SOME, osv. Da får kremen tid til å trekke inn i huden din slik at den ikke føles så klissete lengre, og da er det også enklere å sminke seg. 

Smink deg gjerne et annet sted enn på badet også, så slipper du å utsette huden for mer fukt og varme! Målet er at du ikke skal bruke pudder fordi det er stor sjanse for at det fører til tørr hud, ja, til og med sensitiv hud og rynker.

Legg igjen et svar