Base,  Makeup

CC-cream – dette gjør fargene med huden din! Se forskjellen!

For noen få år siden revolusjonerte den asiatiske BB-kremen den norske kosmetikkverdenen! Beauty Balmen eller Blemish Balm var en blanding av blant annet fuktighetskrem, antiage, foundation, primer, antioksidanter og SPF i ett. Altså et perfekt produkt for oss praktiske, bedagelige, litt late norske kvinner (i alle fall når det kommer til egenpleie) som i tillegg til stadighet satt fast i tidsklemma.

Like etter kom CC-kremen som står for Colour Correcting. Den kan til forveksling ligne på BB-krem, men den har noen fargekorrigerende egenskaper som faktisk kan være gunstige om du sliter med trist, rød eller pigmentert hud.

 

Jeg er faktisk veldig fan av CC-krem, og bruker heller det enn tradisjonell foundation. De fleste har mye fukt, gir naturlig finish og korrigerer hudtonen. Det beste er at jeg slipper mattende ingredienser som får huden min til å se tørr, død og eldre ut.

Til å korrigere hudtonen vår brukes ulike fargekomponenter. Jeg har alltid en grønn krem liggende som jeg bruker etter litt sterkere behandlinger der jeg blir litt rød. Men de fleste CC-kremene jeg har testet har pigmenter som går over i fersken og oransje. Det gir glød til huden samtidig som det faktisk også jevner pigmentering, noe som faktisk er et vanlig problem blant voksne kvinner.

I tillegg finnes det blå, lilla og rosa pigmenter, og noen inneholder flere fargenyanser som tar seg av de ulike fargeavvikene i et ansikt. Blått demper også rødt, lilla gir glød til blek hud og rosa vekker opp trøtt hud.

Bortsett fra grønt som jeg trenger en sjelden gang, så er fersken min favoritt – rett og slett fordi den passer til min hud hele året. Om sommeren jevner den bare brunfargen, og om vinteren tar den bort det blåhvite. I tillegg jevner fargen det jeg har av pigmentering på kjevepartiet mitt.

I bildet over ser du hvordan huden min ser ut uten sminke, og under ser du hvordan lilla, rosa og fersken oppfører seg på min hud. Jeg har brukt CC-kremene fra YSL Top Secret til å demonstrere ulikhetene, men det finnes andre merker også som har korrigerende kremer i ulike farger.

LILLA

ROSA

FERSKEN

Legg igjen et svar