Base,  Lepper,  Makeup,  Øyne

Nyeste partysminken + sminketips for tidsklemme

Du har kanskje allerede vært på ditt første julebord allerede, for det er nå det starter. Julebord med venner, kolleger, tidligere studievenninner og så videre. Dessuten er det akkurat en måned til juleaften i dag, med påfølgende juleselskaper og nyttårsfeiring.

Så her kommer noen av mine favoritter innen sminke pluss noen tips som kan være nyttige å ha med seg når du har litt dårlig tid. Det viktigste du kan gjøre for å få en partysminke som ser like fab ut hele kvelden – og natten – er å gjøre skikkelig grunnarbeid! Du må starte med en god hudpleie, gjerne med skrubb. Skal du på fest rett etter jobb holder det fint at du gjør dette på morgenen.

Det kreves faktisk mange produkter for å få en perfekt hud som ser helt naturlig ut. Det holder altså ikke bare å smøre på seg litt foundation oppå gammel hudpleie fra i går. Start med en primer som gir huden masse glød, eller en annen glødkrem, før du påfører et tynt lag med foundation.

Tidsklemmetipset er å blande disse to produktene sammen!

Er du av typen som blir fort rød lønner det seg å legge et tynt lag med grønn krem under foundation. Så må du fjerne de blå ringene under øynene med en concealer. Om du har noen røde partier fjerner du også det med en concealer som fjerner rødt. Legg så en highlighterpenn rundt øynene, på neseryggen og på toppen av kinnbeina.

Siden det er fest er det fint at huden gløder litt ekstra. En skimmerkrem er derfor super å bruke på toppen av kinnbein og øyebein. Jeg liker godt å bruke en kremrouge under vanlig rouge fordi da holder sminken seg lengre! Man klemmer jo så mange, og da vil kremrougen sitte igjen når pudderrougen er borte. Velg da gjerne en bronservariant som du kan binde rouge og highlighter sammen med!

Tidsklemmetipset er å hoppe over skimmerkrem og pudderrougen! Kremrougen sitter nemlig ofte veldig godt fast!

 • Helena Rubinstein, Liquid Light
 • Giorgio Armani, My Armani to Go
 • Elizabeth Arden, Cool Glow
 • YSL, Touche Éclat
 • Laura Mercier, Candleglow Concealer
 • Sensai, Supreme Illuminator
 • Max Factor, Creme Bronzer

Når huden er perfekt er det jo så enkelt å få resten bra. Du kan velge om du vil fokusere på øynene eller leppene, men trenden nå er faktisk at du kan kjøre på med både lepper og øyne. I såfall må du være forsiktig med rougen!

Jeg liker for såvidt å bruke primer på øyelokket også, og jeg har favoritter fra blant annet Mii Cosmetics og Mac.

Jeg virkelig elsker gull, og det kan jeg bruke absolutt hele året! På en julefest blir det i alle fall ikke feil. Det kule er at du kun kan bruke gull på hele lokket uten annet enn litt maskara, og allikevel se festklar ut. Det er jo helt suverent når du ikke har mye tid til å stå foran speilet, eller om du skal rett ut etter jobb.

Men gull er også lekkert som base til sotede øyne og som detaljer i øyekroken og under brynene. Jeg liker også å bruke gull på kinnbeina, og faktisk også på kragebeinet. Om du har et skrin som vist under kan du absolutt bruke den på kroppen også. Bruk bare fingrene eller du kan ta baksiden på en kost og skrape ut litt som du blander med en kroppsolje.

Og så kan jeg ikke dy meg for å bruke gullmaskara en gang i mellom! Det er superlekkert å dytte på tuppen av svartdekte vipper.

Jeg liker kajal i stedet for eyeliner fordi den kan jeg duse utover med skygge eller bare en kost. Det gir i alle fall mine etter hvert rynkete øyne bedre og yngre resultat. Legg også kajalen på våtkanten for et mer intenst blikk.

Løsvipper er i vinden, og med et godt lim som du kjøper ved siden av er faktisk løsvipper ikke så vanskelig å få til. Vippelimet som følger med pleier å tørke ut altfor fort, og ofte også legge seg ujevn og gi dårlig hold.

Jeg synes bryn er fryktelig kjedelig å holde på med, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke liker pene bryn. Men jeg synes det er penest når brynene er naturlige, og derfor virkelig elsker jeg brynsmaskaraer. Det jeg bruker mest er faktisk blank, for hårene blir mørkere uansett i tillegg til å bli mer definerte på 5 sekunder.

 • Sweed Lashes, by Terry
 • Rituals, Limited Eyeshadow Palette
 • YSL, Vinyl Couture Mascara
 • The BrowGal, Eyebrow Gel
 • Rituals, Miracle Eye Pencil

Jeg har virkelig fått øynene opp for knalle leppestifter! De matte føles absolutt ikke så tørre som de gjorde før, ja – faktisk er de veldig behagelige. Men jeg må alltid ha en mer nøytral farge i tillegg, gjerne en gloss med også, og da synes jeg sjampanjefargede og rosanude er de aller fineste. Dessuten tar det kortere tid å legge en nøytral leppefarge enn en kraftig en!

LES HER OM HVORDAN DU FÅR LEPPESTIFTEN TIL Å VARE HELE KVELDEN!

 • Ecru New York, Velvet Air Lipstick
 • Oribe, Lip Lust
 • Kicks, Liquid Lipstick
 • Guerlain, Kiss Kiss Smoothing Lipstick Primer

Legg igjen et svar