Hår,  Pleie

Pleiende hårnyheter som også er bra for miljøet!

Hår er et evig tema, og stadig popper det opp nye produkter og merker som skal gjøre håret både blankere og sunnere. Det har også blitt mer fokus på rene ingredienser, og ord som vegan, økologisk, bærekraftig og naturlig ses stadig oftere. For ikke bare skal produktene være bra for håret ditt, men de skal også være bra for miljøet.

Det er jo noe med det at når sjampoen renner ned i sluket, så havner det et eller annet sted. Og på et tidspunkt går det ut i naturen igjen. Produsentene er nå mye mer bevisst disse tingene, og bytter ut blant annet vanlige sulfater (SLS), altså det som får sjampoen til å skumme, med skummende ingredienser fra kokos og sukker. Eller de rett og slett unnlater å bruke det i produktet.

Jeg har testet noen helt nye produkter, og noen av dem har akkurat kommet ut på det norske markedet. Produktene skal være bra både for håret og miljøet. De inneholder naturlige ingredienser, og har sine egne filosofier.

RAHUA

Ingrediensene til Rahua Rainforest Grown Beauty kommer fra Regnskogen i Amazonas. Rahua-oljen har vært en del av skjønnhetsritualet til Quechua-Shuar-stammens kvinner i flere tusen år. På 1990-tallet introduserte  kvinner fra Quechua-Shuar-stammen oljen for frisører i New York. Rahua Rainforest Grown Beauty ble født!

Produktene inneholder ikke silikoner, gluten, parabener eller sulfater, og er økologiske og veganske.

Jeg har testet flere av produktene over flere år, og jeg har alltid likt dem veldig godt. På grunn av hårtypen min har oljen vært i meste laget. Jeg elsker duftene i den klassiske sjampoen og balsamen, og tørrsjampoen laget av planter fungerer godt så lenge du modererer mengden. Du puffer ut produktet ved å klemme på flasken.

Det siste jeg har testet er nyheten Color Full Shampoo og Conditioner. Den skal bevare fargen, og det synes jeg at den gjør. Håret blir både skinnende og mykt, og så lukter de sinnssvakt godt! Produktene er ganske drøye, prisene er litt over middels høye, men overkommelige.

ILES FORMULA

Hårstylist Wendy Iles er kvinnen bak Iles Formula, som er en innovativ 3-trinns håreserie. Målet er å styrke og reparere håret umiddelbart slik at resultatet blir silke glatt. Filosofien er at produktene skal virke umiddelbart, skal kunne brukes av alle og at det skal være enkelt. Serien består dermed kun av tre produkter: Shampoo, Conditioner og Finishing Serum.

Produktene inneholder opptil 24 essensielle ingredienser fra hele verden. Silke fra Japan, macadamiaolje fra Australia, og flere oljer, smør og safter fra Amazonas i Brasil. Ingrediensene er blandet sammen med høyteknologi for å gi Iles Formula sin signaturtekstur.

Produktene er virkelig nydelige, og både på grunn av duft, konsistens og resultat får du en real spafølelse. Serumet gjør at håret ser ekstra blankt og sunt ut, og det tynger ikke i det hele tatt. Siden produktene også inneholde UV-filter beskytter det håret når du er i solen også.

Produktene er veldig drøye, men om du skal kjøpe produktene samlet (noe som er meningen) blir prisen ganske høy.

MR. SMITH

Stilren og eksklusiv hårserie fra Australia! Produktene er utviklet av David Justin, sønnen til en av verdens mest etterspurte hårstylister, nemlig Freda Rossidis. Hun gjør blant annet moteshowene til Chanel. Ingrediensene er så langt som mulig naturlige og veganske med oljer og ekstrakter fra australske planter.

Emballasjen er utrolig stilig, og tilfører baderomshyllen et tilsnitt av design. Heldigvis er produktene supergode i tillegg, og jeg har testet pleien som tilfører håret fuktighet. Det gjør de virkelig, og om du lar balsamen virke i 10 minutter er den bedre enn de fleste masker jeg har testet. Den er rett og slett en av de beste pleieproduktene jeg har testet!

I tillegg til pleien har de et par stylingfavoritter som jeg elsker. The Foundation som gir fantastisk, usynlig struktur i håret, og kan fønes inn i tørt hår om du ønsker. Når jeg blander den med et par dusjer av tekstursprayen holder håret seg utrolig godt på plass, selv om jeg ikke føner håret. Stylingkomboen gir en holdbar, naturlig tekstur.

Legg igjen et svar