Lepper,  Makeup

Slik får du leppestiften til å sitte hele kvelden!

En av de hotteste sminketrendene om dagen er markerte leppestifter. Det kan se veldig lekkert ut med en gang du tar leppestiften på, men du har kanskje opplevd at den både blør og får leppene til å se litt tørre ut etter som kvelden går. Men nå finnes det faktisk så mange riktig gode leppestifter på markedet som både holder seg innenfor leppekanten og som ikke føles tørre – selv om de er av det mattere slaget.

Jeg har også kjent på følelsen av at det faktisk kan være slitsomt å holde leppestiften ved like utover kvelden. Da er det så veldig mye enklere med en gloss som du ikke trenger speil til eller bekymre deg for om den ser slitt ut. Den forsvinner jo bare!

Men det er allikevel et par ting du kan gjøre for at leppestiften skal bli en mer positiv opplevelse. For jeg lover deg – bolde lepper gir oppmerksomhet! Her kommer noen gode tips til hvordan få leppestiften til å vare så lenge som mulig!

Denne måtte jeg fjerne med sminkefjerner for øyne og lepper, så den satt veldig godt fast! I tillegg føltes ikke leppene tørre!

Det aller først du må tenke på er å skrubbe leppene dine fri for tørre flak og generelt tørr hud. Om du ikke gjør det får leppene en ujevn overflate, noe som i seg selv gjør at leppestiften ikke sitter godt på. Det blir som å male oppå gammel maling – det skaller ganske fort av! Dessuten synes de tørre skorpene bare enda bedre.

Den tørre huden hindrer også pleien fra pomaden å trenge inn. Det blir som en slags hinne som stenger over alle porene. Du vil oppleve at leppene får en naturlig plump fordi pleien trenger inn i huden, men også fordi blodsirkulasjonen settes i gang!

Etter en skrubb trenger leppene en nærende balm. Det for å beskytte leppene fra å ikke bli tørre igjen. Nå som alt det tørre er borte fungerer også balmen mye bedre. Men denne gangen testet jeg leppemaske fra Patchology som skal sitte på i fem minutter. Den bier ikke på leppene i oppreist stilling, så du må legge den nedpå de fem minuttene masken skal virke. I tillegg synes jeg den ser veldig rar ut, så her får du kun et lite bilde av meg.

Men masken funket, og det er jo det aller viktigste. Leppene fikk en fin fuktboost uten klebrig resultat. Du kan bruke en balm i tillegg, men den holder i seg selv når du skal preppe leppene før en fest.

Elizabeth Arden har hatt denne leppeprimeren i sitt sortement i flere år, og den er virkelig god! I utgangspunktet skal den ikke nøytralisere leppefargen, men jeg synes at leppene allikevel blir litt mindre røde. Det er spesielt gunstig når du velger lysere farger og bruker gloss. Da kommer nemlig fargen på leppestiften ekstra godt frem.

Uansett får den leppestiften til å sitte ekstra godt på! Smør kremen på leppene, og vent i et minutt eller to før du påfører leppestiften.

Om du gjør alt dette vil du oppdage at leppestiften sitter ekstra lenge, selv med en mer kremete variant. Men om du virkelig vil at leppestiften skal sitte skal du gå for en av de litt mattere variantene. De nyeste matte leppestiftene har mer fuktighet i seg, og føles ikke så tørre som de ofte har gjort.

Men om du sørger for å preppe leppene med mye fukt i forkant vil leppestiften uansett ikke føles spesielt tørr! Husk å påføre nok leppestift, både for holdbarheten og utseendets skyld.

Så et siste tips! Drikk med sugerør, også når du skal drikke kaffe. Dessuten må du bite maten av med tennene, og ikke med leppene!

  • Patchology, Lip Renewal
  • Elizabeth Arden, Advanced Lip-Fix Cream
  • Mac, Lip Scrubtious
  • YSL, Rouge Pur Couture, The Mats 222

Legg igjen et svar