Hår,  Pleie

Derfor skal du sjamponere håret to ganger!

Tidligere i høst fikk jeg en aha-opplevelse da jeg testet skrubb for håret! Jeg har vel alltid tenkt at håret mitt blir rent etter hver vask, men allerede etter en skrubb skjønte jeg at håret mitt kan føles litt matt og uregjerlig nettopp fordi det ikke er rent nok.

Spesielt deg som bruker mye hårprodukter som voks, skum og tørrsjampo – slik jeg gjør – bør teste skrubb for håret, for da vil du skjønne hva som faktisk ligger igjen i håret ditt etter din vanlige hårvask. Det er en liten vekker, og spesielt om du sliter med tørr hodebunn og kløe.

LES MER OM HÅRSKRUBB HER!

Her om dagen fikk jeg altså teste Vichy Dercos Micro Peel sin nye hodebunnsskrubb I tillegg fikk jeg en deilig hårvask med Vichys nye hårserie av Stina på Hendrix i Oslo. Vet ikke om du har tenkt over det, men hver gang du får vasket håret hos frisøren blir håret sjamponert to – 2 ganger! Jeg måtte spørre Stina om hvorfor de alltid gjorde det, og da fortalte hun meg følgende:

– Håret er først rent når sjampoen skummer, og det er som regel etter andre sjamponering!

Altså, når sjampoen ikke skummer så er det faktisk ikke rent! Sjampoen klarer rett og slett ikke alltid å ta med seg alt det skitne på første forsøk. Det blir som å måtte vaske over et klissete bord to ganger for å få med deg alt!

Derfor bør du sjamponere håret to ganger, i alle fall om du ønsker å ha et blankt og levende hår hele tiden. Hun mente at egentlig burde alle sjamponere håret to ganger, men spesielt viktig er det når du bruker stylingprodukter i håret.

Visste du forresten at plager i hodebunn kan forårsakes av at du hverken vasker håret godt nok eller skyller sjampo og balsam godt nok ut av håret?

Legg igjen et svar