Ansikt,  Hår,  Parfyme

Maskuline beauty-gaver

Det er ikke bare damene som som setter pris på litt egenpleie! Ikke alle menn og gutter vil helst ikke innrømme at de synes det er digg med kremer, men om kremen er av det maskuline slaget er det kanskje ikke så galt allikevel?

Eller hva med en real manneduft? En liten sniktitt i toalettvesken hans røper hvilke type dufter han liker, og et smart triks er å gå for en liten størrelse i stedet for den største.

Men det er også et par andre kule ting du kan gi far, bror eller sønn, og det er barbering, massasje eller spa. Her kommer det noen maskuline “i siste liten” tips fra meg.

Barbershops er virkelig i vinden om dagen! I fjor fikk mannen min barbering på et av Oslos kuleste barber”shapper”, og det til stor suksess! Det er virkelig et sted der menn får pleid sitt forfengelige alibi.

Nå har det dukket opp kjempemange kule barbershops, kanskje det til og med er en ikke så langt unna der du bor? Det er i alle fall en i Drøbak der jeg bor!

Parfymer synes jeg er gøy å gi bort, og i veldig mange tilfeller treffer jeg skikkelig. Jeg prøver å lære opp kvinner og menn at det ikke er noe farlig å variere på dufter, og faktisk kan det være mange positive sider ved det. Det er alltid gøy når en parfyme virkelig treffer, men det er kjipt når det motsatte skjer. Da tenker jeg at de kan gi den videre til noen som faktisk liker den.

Et tips er allikevel å se litt på personligheten, og prøve å finne ut av hvilke parfymer han allerede bruker.

L´Eau Super Majeure D´Issey fra Issey Miyake: Krydret med salvie, rosamarin og sitron, havnoter og salt blandet med tre i midten før den avsluttes mykt med ambertre, lær, vanilje, tonkabønner og røyk.

Y fra Yves Saint Laurent, EdP: Krisp åpning med ingefær, eple og bergamott, krydret hjerte med salvie, einebær og geranium før den avsluttes varmt med ambertre, olibanum, sedertre og vetiver.

Terre D´Hermès, Eau Intense Vetiver fra Hermes: Splash av sitrus i toppen med bergamott, grapefrukt og sitron, spicy kjerne med geranium og pepper før den avsluttes med ambertre, olibanum, sedertre og vetiver.

De to nederste ser ganske like ut, men det er de ikke. I følge sønnen på 16 er Hermes ganske voksen, mens han selv virkelig digger Y.

Forresten, hva med å velge noe virkelig spesielt innen duft? Son Venïn er noe så sjeldent som et norsk parfymemerke. Er ikke det veldig kult da? Duftene er i utgangspunktet unisex, så kanskje velge en parfyme dere kan dele?

Om du ikke rekker å lukte deg frem til en duft du liker kan faktisk gaven være at dere to sammen går å finner deres duft! Det kan man nemlig gjøre med mange nisjedufter fordi de er unisex.

Så i stedet for eller i tillegg til å ha dere spesielle sang, deres vin eller noe annet romantisk, kan dere ha deres egen duft.

Apropos grooming og barbershops, du kan gjøre groomingen på typen hjemme også! For en gave! Ok, så kan han gjøre selve barberingen selv, men resten kan du fikse med stell av hud og pleie av skjegg. David Beckhams House 99 har ekstra mange produkter for hud og skjegg, blant annet en skjeggskrubb. Seb Man har sitt utspring fra hårmerket Sebastian, og har derfor enda flere stylingprodukter. Her er det bare å skreddersy med oljer, sjampoer, kremer og balmer.

Eller så kan du bare gi kule og veldig gode produkter som din venn, kjæreste, pappa eller sønn kan kose seg med hjemme. House 99 og Seb Man har produkter for hud, hår og skjegg.

Legg igjen et svar