Hår,  Pleie

Jeg har testet hårskrubb!

Trodde du at håret ble skikkelig rent av sjampo? Da må du faktisk tro om igjen! Et av problemene vi kan ha med hår og hodebunn er nettopp at håret ikke blir skikkelig rent etter en runde med sjampoen i dusjen, noe som kan gi alt fra lett kløe, livløst hår og eksem.

Mange sjampoer og balsamer inneholder en del silikoner som legger seg som et lag rundt hårstråene for at det skal føles glatt, men de kan også legge seg som et belegg i hodebunnen slik at porene ikke får puste skikkelig. Ikke minst – vi bruker jo masse hårstyling for å få frisyren til å se kul ut og holde seg, og det er klart at det kan være vanskelig å få ut alle produktrestene ut av håret hver eneste gang.

For min del bruker jeg fort 3-4 produkter får å få mitt myke og tynne hår til å holde seg oppe!

Les mer om hårskrubbene lengre ned i teksten!

Jeg trodde ærlig talt at jeg hadde ganske produktfritt hår og hodebunn etter hårvasken, men der tok jeg faktisk feil. Jeg er til og med flink til å massere hodebunnen skikkelig hver eneste gang jeg vasker håret, nettopp for å stimulere stimulere blodomløpet (veldig bra for hårveksten) og fjerne rester fra hodebunn.

 Men i våres testet jeg ut Nioxin sin Exfoliating Treatment, en behandling du kan gjøre hos frisøren din.

Frisøren startet med å ta bilde av hodebunnen min med et veldig forstørrende kamera. Så fikk jeg den eksfolierende behandlingen som kjemisk fjerner døde hudsceller og produktrester. Selv om jeg ikke hadde en spesielt dårlig hodebunn så var det jammen meg stor forskjell på før- og etterbildet.

Hodebunnen var nærmest fri for tørr hud og produktrester, og håret ble supermykt. Etter det brukte jeg Nioxins sjampo, balsam og Scalp Treatment en stund som sammen er laget for å rense håret ekstra å skape gode vekstvilkår i hodebunnen (veldig forfriskende, spesielt på morgenen).

Så var det hårskrubbene da! Redken Diamond Oil Glow Dry Gloss Scrub fikk jeg rett før sommeren, og igjen ble jeg veldig overrasket over hvor mye rart som sitter igjen i håret selv om det i utgangspunktet føles rent og mykt.

Første gangen påførte jeg produktet kun på halve håret slik at jeg best mulig skulle kjenne på forskjellen. Geleen har blant annet skrubbekorn i seg som fjerner produktrester fra hårstråene. Vask først håret med sjampo, og jeg har også funnet ut at produktet fordeler seg mye bedre i håret når du bruker balsam først også. Avslutt med balsam etter skrubb!

Resultatet er helt “hårreisende”, for på den siden der jeg ikke hadde skrubbet så det nesten ut som stålull i forhold. Håret blir så mykt og blankt, og dessuten responderer det mye bedre på både pleie og stylingprodukter!

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub (de omtaler den som en skrubbende sjampo) gir like bra resultater som Redken. Men den har en annen konsistens som skummer, noe som gjør at den fordeler seg veldig bra i håret. Dessuten lukter den ekstra godt!

Jeg synes tuben til Redken er mer praktisk, så det handler mest om smak og behag. Resultatet er uansett superbra. Så mye produkter som jeg bruker i håret daglig bør i alle fall jeg  skrubbe håret en dag i uka, slik jeg gjør med huden i ansiktet og på kroppen!

Legg igjen et svar