Ansikt,  Hudpleie

Ta vare på huden rundt øynene!

Nå som jeg har blitt litt eldre har jeg begynt å tenke mer på hva som skjer i ansiktet. Det vil si, det har jeg jo gjort en god stund, men det er alltid noen aldringstegn som kommer raskere enn andre. Smilerynker er jo sjarmerende det, men jeg ønsker allikevel ikke at de skal bli for dype. Er jeg alene om det? Nei, det tror jeg ikke.

Det jeg faktisk har tenkt på er at jeg burde ha startet forebygging av for tidlig aldring av øyepartiet mitt lenge før jeg i det hele tatt fikk min første rynke, men hvem gjør vel det om man ikke blir bedt om det? For eksempel var jeg kjempedårlig til å bruke solbriller før jeg fylt 30 fordi jeg syntes de var veldig plagsomme (det synes jeg noen ganger fremdeles).

Uansett tenkte jeg å oppfordre til å være litt fremtidsrettet! Enten at du forebygger fra ung alder eller at du prøver å bremse ned utviklingen av rynkene du allerede har fått.

Før jeg begynner med rynkesnakk så vil jeg spørre deg om du visste at det er UV-strålene som er årsaken til grå stær på øynene og at det er forebyggende å spise blåbær? Det er faktisk blåfargen som fungerer som en antioksidant som bryter ned øyelidelsen!

Den beste måten å beskytte seg mot grå stær på er så enkelt som å bruke solbriller som har UV-beskyttelse i seg. Disse brillene av tre er faktisk håndlaget til meg av brilledesigneren Zoekini Optix som holder til her hvor jeg bor. Les mer her!

Å beskytte seg mot grå stær er jo selvfølgelig viktig, men en veldig god “bivirkning” som følger med er at du får mindre linjer, rynker og solskader rundt øynene også – både på grunn av UV-beskyttelsen og fordi du myser mindre!

Øyekremer er faktisk ingen dårlig ide. De inneholder mange gode ingredienser som nærer og pleier den sarte huden rundt øynene. Husk at huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet, og øyepartiet i stadig bevegelse.

Vi blunker, smiler, er lei oss, sinte, slitne og trøtte… klart det i seg selv påvirker huden.

Det finnes utallige øyekremer, og fremover nå vil jeg nok anbefale å ha to øyekremer som du kan bytte litt på etter behov. En lettere og en litt rikere. Bruk den litt rikere på kvelden og når du skal oppholde deg ute i kaldt vær i flere timer fordi den også har en beskyttende effekt.

Når du føler at huden føles ekstra tørr eller du kjenner deg sliten kan du også unne deg noen minutter med øyemaske.

Se flere øyekremer HER!

Det finnes mange serumer på markedet som er kjempegode for tynnslitte vipper. Det er flere grunner til at vipperaden tynnes ut, og naturlig aldring er en av dem. Men hvor mange ganger har du ikke prøvd å få bort maskara med vanlig sminkefjerner uten hell, og endt med å gnikke på øynene og vippene?

Det betyr færre vipper og slappere hud rundt øynene.

Helena Rubinstein har kommet med Lash CC Carbon Care Mascara som pleier vippene med tre ulike oljer samtidig som den farger vippene svarte. Den kan brukes alene eller som base for annen maskara om du ønsker mer volum. Altså pleie og sminke i ett!

Apropos sminkefjerner, om ikke maskaraen du bruker fjernes lett med en vanlig rens bør du gå til innkjøp av en sminkefjerner. Da slipper du å gni rynker, poser og røde merker inn i huden, og vippene dine holder seg sunne og sterke.

Noen øyesminkefjernere er faktisk veldig nærende, mens andre synes jeg må vaskes vekk med rensen du bruker på resten av ansiktet.

Helt til slutt så må jeg minne om at både søvn og nok vann er superviktig for å ta vare på huden rundt øynene. For liten søvn gjør at du anstrenger øynene unødvendig. Vann har den egenskapen at det rett og slett pumper opp cellene, og samtidig sørger for å drenere bort overflødig væske som lager de kjipe posene.

  • Helena Rubinstein, Re-Plasty Eye Strap
  • Shangpree, Marine Energy Ryr Mask
  • Julisis, Eyemulsion
  • Artistry, Eye & Lip Makeup Remover

Legg igjen et svar