Ansikt,  Hudpleie

7 øyekremer som fortjener litt oppmerksomhet!

Her om dagen traff jeg på prototypen av en forutinntatt fyr som tror har vet hva han snakker om, men som over hodet ikke har peiling. Joda, jeg skal være enig i en ting som han sa, og det er at det er egentlig kun kjemikeren som har laget kremene som faktisk vet hva den inneholder.

Heldigvis har produsentene blitt litt mer gjennomsiktige i hvilke ingredienser som brukes, så om du virkelig ønsker å vite det kan du lese ingredienslisten. Neida, det er ikke enkelt å vite hva alle fremmedordene er, men om du googler får du vite det.

Hvorfor jeg tenkte at jeg vil fremheve disse øyekremene er fordi den spydige kommentaren jeg fikk var “og dere damer tror at dere trenger en egen krem til øynene slik at dere blir kvitt rynkene!”

Nei, du blir ikke kvitt rynkene, men jeg kan love at linjene blir mykere, posen blir mindre, ringene mindre blå og huden mer plump!

Det som skiller en ansiktskrem fra en øyekrem er flere ting, men først litt om øyepartiet. For det første så er huden rundt øynene veldig mye tynnere enn resten av ansiktet, du har ikke underhudsfett der og øyet er i konstant bevegelse. Følelsene dine, formen og livsstil legger igjen spor for eksempel når du smiler, myser, sover for lite, stresser og gråter.

En øyekrem er derfor stort sett mye lettere i konsistensen slik at huden ikke skal bli tung slik at den sagger. Øyekremer er mye mildere enn andre kremer, og inneholder ikke sterke ingredienser som kan gi allergiske reaksjoner.

Dessuten inneholder de ingredienser som for eksempel koffein som drenerer bort væske slik at posene blir mindre, vitamin C som har evnen til å lysne huden, lysreflekterende partikler som gjør at groper virker mindre, finere partikler med fukt som penetrerer huden bedre og peptider som strammer opp.

Her er i alle fall 7 øyekremer som jeg synes er veldig gode, og jeg skal begrunne hvorfor.

Sisley, Sisleÿa L´Intégral Anti-Âge Eye and Lip Contour Cream: Denne legger jeg som maske på kvelden før jeg legger meg, og når jeg våkner opp om morgenen har huden under øynene en overraskende fylde. Den lille applikatoren er kald, og er sykt god på slitne, hovne øyne. Kremen er proppet med plantekstrakter som pleier, drenerer og strammer opp.

Lancôme, Énergie de Vie, Le Gel Yeux: En nykomling som jeg har lagt min elsk på! Denne er perfekt på morgenen, men også superdigg etter en treningsøkt. Ja, jeg vil egentlig si et must! Gelekonsistensen er kjølende, gir masse fukt og dessuten elsker jeg de små kulene som ruller bort overflødig væske.

Declaré, Caviar Perfection, Luxury Anti-Wrinkle Eye Cream: Denne kremen er det strengt tatt min mor som bruker. Den inneholder kaviarektrakt, men også vitamin E og sakkarider som er kjent for å virke utglattende og dempe blå øyne. Hun liker veldig godt konsistensen fordi den smelter godt inn i huden. Dessuten blir huden veldig glatt og myk!

Julisis, Eyemulsion: Denne liker jeg å bruke på morgenen fordi den smelter raskt inn i huden, gjør huden jevn, lysner øyepartiet, fjerner det som er tørt og demper hovenhet. Dermed er den perfekt base for øyesminke. Med diamantessens, kobber, jern, aloe vera og jojoba.

Environ, Skin Essential Eye Gel: Denne øyegeleen gjør veldig mye på en gang. Denne er vel den kremen i saken som jeg har brukt lengst. Den gjør posene mindre, de blå ringene har blitt litt mindre, den fukter, rynkene blir mindre markerte – ja, i det hele en veldig god gel som jeg har brukt både morgen og kveld. Den er proppet med oppstrammende peptider og beskyttende antioksidanter. Blant annet…

Dermalogica, Total Eye Care: Denne øyekremen er nærmest som en BB-krem. Den har noe så sjeldent i øyekrem som bredspektret SPF 15, og som kjent er SPF den beste antiage. Den har litt farge i seg som demper blå ringer under øynene, har ingredienser som drenerer poser og trekker raske inn i huden. Nydelig konsistens! Denne skal brukes kun på dagtid!

Dermalogica, Stress Positive Eye Lift: Da jeg prøvde kremen første gangen ble jeg nesten litt sjokkert fordi den ga så umiddelbar effekt. Det er en leave-on øyemaske som du kan bruke i en periode eller når du bare virkelig trenger et løft. Den både lysner og løfter øyepartiet, reduserer poser og blå ringer samt motvirker fine linjer og styrker huden slik at du får et mer våkent blikk.

Legg igjen et svar