Base,  Makeup

Rouge-trenden jeg elsker!

Nå er jeg bare så klar for våren! Jeg lengter etter å ta på meg sommerlige skjørt, trippe rundt i småsko og sminke meg mer vårlig. Jeg er faktisk ganske sesongbetont når det kommer til sminke. Om vinteren digger jeg mørke og dype farger, men når vinterferien er over setter jeg meg selv i vårstemning med friskere farger og lettere strukturer.

Når det kommer til vårens sminketrender har jeg falt for flere av dem. Jeg synes det er gledelig at sunn hud med masse glød fortsatt er en ledende trend. De beste foundationene er proppet med både fuktighet og andre pleiende ingredienser. Dessuten har enda flere merket lansert serier med fargede primere og kremer som jevner huden og gir ekstra med glød.

Men det er spesielt en trend for sesongen jeg digger. Nå er nemlig rougen virkelig tilbake (den har aldri vært borte for meg, da), og i følge internasjonale medier spås contouringens fall denne sesongen.

Det sitter det nok ganske hardt inne hos mange, så de skarpe fartsstripene kommer du nok til å se en god stund til. Selv har jeg har hengt meg på diverse contouringstrender, og jeg likte spesielt godt strobingteknikken. men jeg har alltid falt tilbake på den evigunge rougen.

En rouge kan nemlig forvandle et småslitent ansikt til å se mye friskere og mer våkent ut, og gi inntrykk av at du har vært ute og gått deg en tur i frisk luft.

I alle fall om du legger den riktig! Sørg for at huden er fri for andre røde partier som sprengte blodkar, kviser eller sensitiv hud. Når du legger rougen er det viktig at du er lett på hånden! Om du overdriver kan du faktisk heller se eldre ut fordi uttrykket blir litt skittent og desperat.

En teknikk som jeg har sett på bilder fra catwalken er å overdrive rougen. Det kan for de fleste bli litt voldsomt, for rougen blir virkelig et statement. Teknikken går i å fortsette rougen oppover tinningen og videre inn på øyelokket som en rouge!

Her har jeg lagt rougen på en måte jeg føler meg komfortabel med, der fargen er litt mer transparent selv om den er tydelig nok! Du kan kombinere med en liner eller bare la rougen få skinne alene. Du kan bruke rosatoner, men jeg synes at de som går over i litt mer fersken, korall og oransje er superfine. Dessuten er det jo så enkelt når du skal ut og reise!

Denne nydelige makronrougen er blant vårnyhetene til Lancôme.

Legg igjen et svar