Ansikt,  Hudpleie,  Makeup

Ser du sliten ut? Følg ekspertens råd, og stå opp en time tidligere!

Anita Skaug er en jeg har lært utrolig mye av disse årene som jeg har skrevet om skjønnhet. Hun er ekspert på hud og driver klinikken 5 Zenzes som tilbyr alt fra profesjonell massasje til medisinske hudbehandlinger. Men det er helt andre ting som sitter igjen i hjernebarken min som jeg har lært av henne, og som fasinerer meg veldig. Hun er nemlig rå på alt som har med hvordan dufter og farger påvirker deg, og ikke minst hvordan du har det inni deg og hvordan maten du spiser påvirker hvordan du ser ut.

Hun har blant annet 12 års bakgrunn fra Shiseido som har nærmere 150 års forskning innen skolemedisin, naturmedisin, duftterapi, massasjeteknikker og lignende i Japan, og det forklarer egentlig ganske mye.

Jeg har opplevd både kromoterapi (fargeterapi) og aromacology (duftterapi) hos henne, og ikke minst trykkmassasjen hun er så rå på i salongen hennes. Som hun sier selv så vil hun at klinikken hennes skal være et godt sted å være, der du kan få være deg selv og få skreddersydd den behandlingen akkurat du har behov for.

LES MER OM KROMOTERAPI HER!

SNU DAGEN DIN!

Men Anita mener også at folk må skjerpe seg litt når det kommer til eget utseende, altså at man fint kan gjøre en liten innsats for seg selv – hver dag!

– Noen kunder sier at de føler seg ikke så slitne inne i seg, men når de ser seg i speilet så blir de så lei seg for det viser noe annet. Men da sier jeg til dem at det er jo ikke noe synd på deg. Du kan jo bare stå opp en time tidligere, så har du løst det. Da får du tid til å bruke det deilige serumet som gir deg gløden, ta på den kremen som gjør at huden ikke ser så tørr ut, bruke øyekremen som gir klarhet og fjerne mørker ringer, legge denne foundation som gjør at huden ser yngre ut, legge litt glød i kinnene som gjør at du ser ut som om du har vært på et spa en uke, legge på øyeskyggens om får frem øyefargen pluss litt gloss, så er vi der, sier Anita med innlevelse.

– Det som skjer da er at når du går ut og møter verden så har du snudd dagen din. Fordi da kommer folk og sier ”Å, så fresh du ser ut!”

I stedet er det altfor mange som sier ”Å, jeg er så sliten! Jeg må bare sove så lenge som mulig. Jeg orker ikke pynte meg eller stelle håret, og jeg gidder ikke gjøre noe med den huden, for nå er det bare sånn det er.” De vil heller sove ekstra i stedet for å spise.

– Når disse menneskene kommer til meg så sier jeg at nå må vi bli enige her. Er du villig til å snu det? Ikke bare si at du gjerne vi ha en endring, men du må være klar for en endring. Og for å få til en endring må du klare å se hvordan du ønsker å være. Du må gi meg et bilde på hvordan du vil se ut, og når du er klar for det kan jeg hjelpe deg med det meste, sier Anita med et stort, varmt smil!

Jeg er selvfølgelig helt enig!

Legg igjen et svar