Ansikt,  Behandlinger,  Hudpleie

Beauty-dingser, bortkastet eller verdt å kjøpe?

Tja… Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke alltid bryr meg så mye om å bruke de ulike rensebørstene, rullene eller strømdingsene. Noen ganger er de bare et ork og noen ganger er det altfor mange knapper og håndtere. I alle fall om jeg skal bruke dem hver dag. Dessuten må de lades når du minst forventer det, og med min tålmodighet mister jeg litt gnisten.

Takk og lov så trenger ikke alle dingsene mine lades, og de som må lades holder heldigvis lenge!

(Denne saken har jeg publisert tidligere, men helt nederst i saken har jeg oppdatert med nye produkter).

Men det er ingen tvil! Mange av dingsene som finnes på markedet funker som bare rakkern! Jeg merker virkelig forskjell på huden når jeg er flink og bruker dingsene mine. Over tid, men heldigvis med en gang også! Disse verktøyene, eller lignende varianter, brukes også i behandling i salonger og klinikker.

Du kan si at verktøyene forlenger effekten av behandlingene dine, og de er på langt vei salongbehandling hjemme. Forskjellen er at hudpleieren kan så mye mer om huden din enn hva du kan selv, har gjerne en sterkere variant tilgjengelig, har større kunnskap om produktene og bruker verktøyene sammen med meget effektiv hudpleie. 

Jeg verken har lyst eller tror at man skal bruke alle verktøyene hele tiden. Det gjør de jo ikke i salong heller. Jeg tenker noen av dem er fine som kurer, noen dager i uken, som askepottbehandlinger, når du skal noe spesielt eller når du kjenner at nå trenger huden det lille ekstra.

I alle fall om du har flere, slik som meg! Da kan det bli litt mye for huden. For hver og enkelt av dem har sine anbefalinger på bruk, og det er stort sett mer enn hva jeg gidder, har tid til eller føler er bra for min hud hele tiden.

Jeg er derfor en periodisk bruker på beautyverktøy!

Noen er selvfølgelig ikke farlige å bruke, og må gjerne brukes flere ganger om dagen. Andre skal du følge strikte føringer for, i tillegg til å være obs selv. I dette innlegget får noen kjappe erfaringer og brukertips fra meg.

Jeg prøvde dermaroller, rulle med nåler, for første gang for rundt ti år siden. Jeg ble øyeblikkelig frelst! Den gangen hadde jeg en god del arr etter kviser, og det gikk faktisk ikke lange tiden før arrene ble veldig mye mindre synlige. Etter hvert testet jeg også kraftigere saker som skinpen med nåler som virkelig går ned og ødelegger arrvev. Da forsvant også arrene!

Du klarer ikke bruke dermaroller hardt nok hjemme. Det er for vondt. Heldigvis også, for du kan gjøre skade på deg selv. Men ved å rulle den skånsomt over huden vil du oppleve en forbedring over tid. Bruk den en gang i uka som en langvarig kur! Huden blir fastere og får mer glød!

Denne er fra norske Inteligent Skin Health hos Elite Helse!

For noen år siden kom Clarisonic med den første rengjøringsbørsten for huden. Helt genialt produkt som har reddet mange med dårlig hud og som har revolusjonert måten man tenker om hudrens på. Jeg syntes den ble litt for røff å bruke daglig, så for meg passet det bedre å bruke den et par ganger i uken. Den og andre lignende børster gir også god massasje til huden (veldig viktig) og en form for skrubb (også veldig viktig).

Siden har det også kommet mange varianter i silikon, både med og uten soniske vibreringer. De synes jeg er veldig praktiske, blant annet fordi du slipper å bytte børste. Denne fra Foreo er ekstra smart, og du kobler deg til en app (slik også andre apparater også gjør).

Jeg må ærlig innrømme at det blir for mye for meg, og at jeg trives best med de som kun har et par tre styrker å variere med. Men at du får fin hud av dem, er det ingen tvil om!

Så til lavfrekvent mikrostrøm! Dette er gøy! Det var Guinot som lanserte det på 60-tallet. Inntil ganske nylig var dette kun forbeholdt klinikker. Jeg husker jeg skulle prøve det første gang, sikkert for 20 år siden. Du måtte holde i en sonde med fuktig klut når terapeuten skulle bruke selve sonden på huden. Du fikk jernsmak i munnen, og det pitret litt.

Slik er det ikke lengre. Variantene i salong er sterkere enn disse fra Nuface og Crystal Clear (som fungerer på ulike måter). Crystal Clear er litt sånn strykejern, mens jeg opplever at Nuface når dypere og tar tak i musklene også!

Spesielt de første gangene er det gøy å se hvordan brynet faktisk løfter seg! Huden får glød og tar til seg masse fukt, i tillegg til at du stimulerer cellene til å jobbe selv.

Ble det litt mye, avansert og dyrt? Prøv en av disse såkalte jade-rollerene. Den ene er laget av rosenkvarts, men går ut på det samme. Rull den over huden i oppoverbevegelser, og du merker øyeblikkelig at ansiktet letter litt. Huden rett og slett dreneres og får mer sirkulasjon.

Det igjen gjør at cellene får nok oksygen, og jobber derfor bedre.  Nydelig på morgenen, gjerne ved påføring av krem. Husk da å rense rullen ekstra godt. Men sånn utpå dagen, når øynene er litt slitne, er den helt fantastisk å bruke. 

Her kan du også bruke små dingser som følger med noen øyekremer! Jeg har blant annet en fra Sisley og en fra Helena Rubinstein!

Helt til slutt må jeg nevne Skin Up sine difusere! De er bare helt fantastiske, og er hudpleie på et helt nytt nivå. Her blir produktene du har opp i beholderen til mikropartikler som penetrerer huden ekstra godt. De har en større for solkrem og kroppsprodukter, samt den lille dingsen nest øverst i saken som finfordeler antioksdanter, fukt og andre serum utover ansiktet uten at du trenger å bruke hendene. Smart oppfrisker å ha i vesken, og nå har jeg tatt den frem igjen!

Så noen nye oppdateringer på nye produkter som føyer seg inn i rekken av de andre! Tanrevel er en tro kopi av Skin Up, bare at denne kun foreløpig kommer med selvbruning. Roller Noir fra Nannette de Gaspé er noe av det samme som den til Inteligent Skin Health, mens Foreo sin Bear er en morsommere variant at Nuface.

Legg igjen et svar