Ansikt,  Hudpleie

Har de digitale linjene har satt seg på halsen din?

Og slik forebygger og reduserer du det nye hudproblemet!

Har du lagt merke til at du har fått egentlig ganske markerte, horisontale linjer på halsen din? Det har jeg, og det kalles Tech Nech. Den opprinnelige betydningen omhandler egentlig smerter og belastninger i nakken, men begge betydningene er en konsekvens av vårt digitale overforbruk!

For kun ytterst få år siden, vi snakker rett før smarttelefonen kom, var dette “hudproblemet” forbeholdet de godt voksne. Nå ser du markerte linjer på unge mennesker som knapt har bikket de 20.

Man sier jo at alderen din synes fem år tidligere på halsen enn i ansiktet ditt, og det er faktisk ikke helt uten grunn. Huden på halsen er veldig delikat, og påvirkes lett av at den utsettes for sol, kulde og vind i tillegg til friksjon fra klær og at den ofte blir glemt i hudpleierutinene.

Vår digitale hverdag har altså gitt halsen vår et nytt problem. I følge hudpleiemerket Sisley sitter vi foran pc, mobil og pad i gjennomsnitt hele 15 timer om dagen med hodet bøyd i opp til 45 grader. Det sier jo seg selv at det gir utslag på den sarte halsen din.

Kjenner du deg igjen?

I tillegg til at vi faktisk sitter med bøyde hoder i mange timer utsettes huden for frie radikaler fra det kunstige lyset og strålingen som kommer fra pc og mobil. Det fremskynder celleoksidasjon som fører til linjer, rynker og slapp hud.

DETTE KAN DU GJØRE:

  • Bruk digitale hjelpemidler på en mer fornuftig måte. Bli mindre avhengig, og  bruk kun mobilen når du faktisk har bruk for den. Vet det ikke er lett!
  • Hold mobilen og paden høyere oppe når du bruker den (jeg begynner å bli flink til det, og av og til ser jeg ut som en gammel dame).
  • En stasjonær skjerm til pcen er også mye bedre å bruke enn en laptop.
  • Bruk kremer med høy dosering av retinol og vitamin C (antioksidanter som hindrer oksidering av cellene) sammen med SPF som beskytter huden din året rundt når du sitter foran skjermen. Fysisk filter faktisk reflekterer blått lys!
  • Drikk masse vann hver dag slik at væskebalansen i kroppen er på topp hele tiden. Det hjelper både på huden, ryggraden og hodet.
  • Kom deg opp og ut, og sjekk været utendørs i stedet for på mobilen. Dessuten blir du mye sprekere!
  • Finn riktig sittestilling foran pcen din slik at du slipper å bøye hodet for mye nedover.
  • Det har kommet mange kremer på markedet som skal hjelpe på linjer og rynker på halsen! Husk å smøre kremen i bevegelser som går oppover.
  • Det finnes flere salongbehandlinger som hjelper på halsen, for eksempel innsprøyting av hyaluronsyre, kjemiske peelinger, laser og “vampyr”-behandling!

Produkter:

Helena Rubinstein, Re-Plasty Age Recovery Hand, Neck & Décolleté

Sothys, Sérum Jeunesse Ovale Parfait

Sisley, Neck Cream

Legg igjen et svar