Ansikt,  Hudpleie

Nytt nå! Jeg har tatt DNA-testen som viser hvordan jeg skal eldes (Pst, se nøye på bildet!)!

Jeg har avlagt spytteprøve! Ja, det kan ikke brukes i mot meg rettslig på noen måte, om du lurte på det, og det kan heller ikke avsløre om jeg har noen sykdommer slik en blodprøve kan.

Jeg tok et aldri så lite google-søk på DNA skincare, og da dukket det opp flere leverandører på verdensbasis som reklamerte for nettopp det. DNA-styrt hudpleie sies nemlig å være fremtiden, og det finnes allerede på det norske markedet. For visste du at rent genetisk er vi faktisk hele 99,9% like, så det er små forskjeller som utgjør om du har fått genene for rynker eller ikke.

Du kjenner deg sikkert igjen på at noen av kremene du har kjøpet har vært helt bortkastet. De har overhodet ikke gitt huden din noe som helst, og kanskje til og med gjort hudtilstanden din værre. Da er det jo egentlig ganske smart å kunne ta en test som viser nøyaktig hva akkurat din hud trenger.

Jeg har testet noe som heter One.gen som går ut på å blande et skreddersydd serum til akkurat min hud. For å kunne få det perfekte serumet som jobber med det huden min trenger måtte jeg ta en spytteprøve. Den ble sendt til Barcelona, og etter en måned fikk jeg svaret tilbake.

For å si det sånn, det var faktisk ikke så overraskende! Det er jo bare å se bakover i slekten, så vet du jo innerst inne hva du kommer til å slite med. Men det var jo gøy å se at det faktisk stemte med det One.gen fant i spytteprøven min!

Se mine resultater lengre ned i teksten!

LIVSSTIL TELLER 50%

Men det er ikke bare spytteprøven som er interessant! For hva de finner ut i DNAet ditt teller bare 50% og så er det alt det andre man ødelegger kroppen med som utgjør den andre 50%, og som påvirker hvordan vi eldes. Røyking, alkohol, mangel på søvn, overdriven soling, lite trening, feil kosthold, dårlige hudpleierutiner og sykdom er noen av miljøfaktorene som trekker ned.

Derfor måtte jeg også krysse av på et skjema for alle disse tingene her, og for min del er for lite søvn min aller, aller, ALLER største synd. De andre punktene er jeg passelig bra på, og jeg merker så stor forkjell på huden min hver eneste natt jeg sover som en prinsesse!

MITT RESULTAT

Nå lurer du helt sikker på hva mine resultater ble, og jeg skal røpe litt. Genetisk sett kom jeg best ut på rynker og hyperpigmentering. Og når jeg ser på familien min er det faktisk ikke så nye av det. Jeg håper inderlig at jeg får mest av faren min sin rynkefrie hud.

Men på grunn av livsstilen min (i dette tilfellet lite søvn) har jeg fått rynker rundt øynene. Huden min er til tider ganske dehydrert også, og det gir også litt rynker. Da hjelper det både å drikke mer vann, spise mer omega 3, bruke mildere rens og bedre fuktbindere samt drikke mindre alkohol.

Det lille jeg har av pigmentering skyldes at jeg hadde mye kviser som ung, men jeg klarer å holde det i sjakk med SPF.

Genetisk sett, og som ikke har blitt bedre av livsstilen min, så er sagging og rød hud min størst utfordring. Det ser jeg også på slekta mi, så det var jo ingen overraskelse det heller. Men nå fikk jeg det jo svart på hvitt at det var mine utfordringer.

Derfor har jeg fått spesialblandet et serum som bekjemper akkurat mine største utfordringer. Ingrediensene virker både oppstrammende, jevner strukturen på huden og demper det røde. Mer skreddersydd kan det altså ikke bli! Men en krem alene kan ikke hamle opp med konsekvensen av livsstilen min.

Derfor er det også opp til meg å gjøre noe med miljøfaktorene som påvirker huden min – som å sove bedre, bruke SPF, alltid spise sundt, drikke masse vann, kutte ned på alkohol, sukker og salt samt spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. For å nevne noe!

Legg igjen et svar