Kropp,  Kroppspleie

Supertrikset for ekstra tørr hud!

Som dere kanskje har oppdaget så er jeg veldig opptatt av å ha god og glatt hud på kroppen. Jeg får rett og slett “spader” av tørr hud som er knudrete å ta på og som rasper i fingertuppene når jeg stryker dem over huden.

Jeg synes hverken det er pent, sexy, feminint eller maskulint (for den saks skyld) med nupper, flass, melert hud, kløestriper, skorper og tørre skrukker. Jeg skjønner virkelig ikke at noen i det hele tatt synes det er stas å ha slik hud (jeg har sett at det er utrolig mange), og man kan hverken skylde på økonomi, sensitiv hud eller dårlig tid!

Faktisk kan du holde både psoriasis, eksem og andre hudlidelser i sjakk ved å gjøre tiltakene jeg anbefaler under!

Det hender jo at jeg også føler at huden min er litt tørr, men da gjør jeg øyeblikkelige tiltak som gjør at huden min er myk og glatt igjen! Det første jeg gjør er å skrubbe huden grundig med hampvått, en velduftende saltskrubb eller lignende. Så smører jeg huden min godt  med en fuktighetskrem med en gang jeg er ute av dusjen igjen.

Sjekk ut ekstratrikset lenger ned i saken!

Men for å holde huden fuktig, myk og glatt mer eller mindre kontinuerlig gjør jeg følgende forebyggende tiltak:

  • Dusjer i vann under kroppstemperatur, ca 30-34 grader. Varmt vann tørker ut huden, og virkelig varmt vann skolder huden og fjerner all form for beskyttende oljer i huden.
  • Dusjer sjeldent lenge! Vann i seg selv kan være uttørkende!
  • Bruker sjeldent såpe, eventuelt en liten mengde såpe.
  • Smører meg ALLTID med fuktighetskrem, selv om det er andre dusj for dagen!
  • Skrubber huden jevnlig, alt fra 2 ganger i uken til 2 ganger i måneden, alt etter hudtilstand.

Så til mitt lille supertriks! For i vanlig hudpleie for ansiktet bruker vi jo alltid serum av et eller annet slag under kremen, eller en olje. Tipset mitt er derfor først å påføre olje på fuktig hud (altså rett etter at du har kommet ut av dusjen) for da transporteres oljen inn i huden på en helt annen måte enn når den påføres tørr hud.

Så smører du på favorittkremen din på toppen av oljen, akkurat som du gjør i ansiktet.

Det kan bli litt mye med duft på begge produktene, så det er en god ide å la det ene produktet være duftfritt. Her er oljen min fra Augustinus Bader (som du får kjøpt på Gimle Parfymeri) uten parfyme, mens kroppskremen fra Rituals er med min favorittduft om dagen, Tulip & Japanese Yuzu.

Lover, du vil merke forskjell – så lenge du har skrubbet bort tørre flak og flass først!

Gjør oppmerksom på at produktene i saken er mottatt for å kunne gjøre en journalistisk vurdering! 

Legg igjen et svar