Ansikt,  Base,  Sol

Du kan ikke stole på SPF i sminke og vanlige dagkremer

Jeg skrev litt om det for ikke så lenge siden, men jeg får såpass med spørsmål rundt det med solkremer for ansiktet. SPF er nemlig den rimeligste antiagen som finnes, og en god investering om du ønsker å slippe rynker, linjer, pigmentflekker, gusten hud og andre aldringstegn før du egentlig må.

Vi har gledet oss hele vinteren til å kjenne solstrålene fra sola, og vi nordmenn er virkelig noen solslikkere når den først er her. Men sola er nemlig den største årsaken til at huden din i det hele tatt eldes, og så kommer kosthold, søvn, røyking og generell livsstil i tillegg. Men det vet du helt sikkert allerede.

Når jeg snakker om hvor viktig det er SPF for å motvirke fort tidlig aldring svarer veldig mange at det bruker de, for det er SPF i dagkremen, foundationen eller BB-kremen som de bruker.

Dessverre er det falsk trygghet, for i de aller fleste vanlig dagkremer eller sminkeprodukter finnes det ingen bredspektret solfilter som både beskytter mot  UVA- og UVB-strålene. Altså at den både beskytter mot at du blir brent og mer dyptliggende solskader. Ofte er heller ikke filteret stabilt slik at det brytes ned av solen veldig raskt.

Og så er det en ting til som er veldig viktig å tenke på, og det er det med mengde solkkrem man skal påføres huden om SPFen skal bli det som står på tuben. Du skal nemlig ha hele 3 ml produkt i ansiktet for å få SPF 15, om det er det som står på tuben, eller SPF 50, om det er det som står på tuben. Om mengden ikke er høy nok får du kun SPF 5 – uansett mengde SPF som står på tuben.

Siden det ikke er så stor forskjell på SPF 15 og SPF 50 er mengden det viktigste. SPF indikerer også hvor lenge du kan regne med at den varer. Du ganger rett og slett med 10 slik at SPF 50 varer i 500 minutter og SPF 15 varer i 150 minutter – så lenge mengden er stor nok. Altså er det ikke noe galt med kremen om du blir brent, men mengden du selv har påført. LES MER OM SOLKREM HER!

Vi spinker, jo, og sparer på den dyrebare dagkremen vår, og har gjerne et serum under som gjør at 3 ml krem blir fryktelig klinete. Konsistensen er rett og slett ikke laget for det.

Og hvem i all verden bruker 3 ml med foundation eller pudder i ansiktet? I alle fall ikke jeg!

Så ikke la deg lure av SPFen som er i den vanlige dagkremen din eller i sminken din. Det funker som et supplement i tillegg til solkremen eller når du kun skal til og fra jobb uten å sitte i solen. Om du vet at du skal være ute store deler av dagen er det ordentlig solkrem som gjelder, men du må veldig gjerne bruke en solkrem med ekstra antiage-fordeler som virker oppstrammende, motvirker pigmentering, har en utglattende effekt eller får huden til å se penere ut!

Legg igjen et svar