Base,  Makeup

Foundation til voksen hud: Slik blir du fornøyd!

“Det er bedre med en blank hud som gir ungdommelig glød enn en matt hud som gjør deg 5-10 år eldre!” Det summerer egentlig opp hva jeg mener om foundation, men også om hud generelt!

Du har kanskje sett de to videoene mine om foundation til voksen hud som ligger på min IGTV. Her kommer egentlig bare en oppsummering av hva jeg sier der, bare litt mer strukturert!

Jeg opplever at mange synes det er vanskelig å finne riktig foundation. Det de fleste ønsker er en foundation som gjør at huden bare skal bli jevnere, og som visker bort porer, ru hud og rynker.

Dessverre opplever de samme at det er det motsatte som skjer. Foundationen blir liggende som et lag på toppen og heller fremhever tørr hud, porer og rynker enda mer. Jeg får jo mange forespørsler om jeg kan g tips til foundationer som ikke gjør noe av dette.

Da starter jeg alltid med å spørre om hudrutinene deres, for om ikke de er i orden kan du egentlig glemme å finne en foundation. Så her kommer tips til hvordan du skal bli fornøyd med foundationen din!

1 Det aller viktigste er altså hva du gjør før du påfører foundation! Rens og masse fukt er basic, men fjerning av døde hudceller med en peeling/skrubb er helt essensielt for at foundation ikke skal synes. Har du porer er også rens, skrubb og fukt viktig, men her kan du også bruke en toner etter rensen som trekker sammen porene.

2 For voksen hud er ofte matt. Det gjør at den ser livløs og gammel ut. For å motvirke det må du hente frem gløden i huden med nok fuktighet. Fuktighetskrem er jo basisen, men foundationen du bruker skal være fri for pudder. Den skal være fuktighetsgivende, og gjerne ha lysreflekterende pigmenter.

3 Foundationen skal legges i et veldig tynt lag slik at huden under synes. Foundation må derfor være teknisk slik at den gjør jobben med liten mengde.

4 Legg gjerne foundation på rett etter fuktighetskremen så smelter den enda bedre inn i huden.

5 Pudder er forbudt fordi det fremhever absolutt alt. Pudderet har jo som oppgave å binde fuktigheten. Så om du har lite fukt i huden (noe som er veldig vanlig, spesielt når du er voksen) jobber huden alt den kan med å produsere nok selv. Da får du det oljete laget på toppen, puss at mange opplever at de får kviser og urenheter.

6 I stedet for å bruke pudder skal du heller gå ut av badet til et tørrer rom skal at fuktigheten fordamper. Så kan du påføre rouge eller solpudder etter det.

7 Om du har veldig store porer, rød hud eller mye pigmentering skal du legge på et hudforbedrende produkt FØR foundation. Primer for porer, rød krem på rød hud og smarttone eller ferskenfarget krem på pigmentflekker.

8 Vanskelig å finne farge? Gå til et sted der du ser de har bredt utvalg av farger, og få hjelp av profesjonelle der!

Om du gjøre dette vil du oppdage at foundationen ikke sprekker, forsvinner, legger seg i linjer, fremhever ru overflate eller blir oljete og blank, men holder stort sett hele dagen. For eksempel hadde jeg på foundation i 16 timer uten at den trengte å friskes opp!

Foundation jeg anbefaler på IGTV og her:

  • Clarins Everlasting Youth Fluid
  • Sisley Phyto Teint Ultra Éclat
  • Giorgio Armanji, Luminous Silk
  • Helena Rubinstein, Prodigy Cellglow
  • Linda Johansen, Sheer Foundation
  • Dr Schrammek, Blemish Balm
  • It Cosmetics, CC+

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar