Ansikt,  Sol

Det ville jo vært kjipt om man ikke fikk hudkreft, brune flekker, samling av dype rynker og sensitiv hud!

Jeg ble skikkelig glad da jeg så værmeldingen for den neste uka! Sol! Varme! Ahhh, så deilig! Sommeren er heldigvis ikke over! Selv bruker jeg solfaktor i ansiktet hver eneste dag, også på vinteren! Jeg skjønner at det kan virke overdrevet siden vinteren tilbyr få timer med dagslys og gjerne nedbør i form av snø.

Men jeg bruker SPF hele året fordi jeg vet litt om forskjellen på UVA og UVB, og hvordan de oppfører seg. Kort innpå (og du trenger ikke vite mer for å forstå) så når UVB-strålene (B for Brent) ned til oss kun når du ser sola. De er også sterkest på sommeren.

UVA-strålene (A for Aldring) er like sterke hele året, og går gjennom skyer og glass. Så sitter du ved vinduet med en kaffekopp og ser på snøen som laver ned på utsiden, eksponerer du deg fullt for UVA(ldrings)-strålene. You see?

Jeg møter stadig folk som har helt angst for å ha solfilter i dagkremen eller finne på å bruke en solkrem på dagtid. Nei, det bruker de ikke, men de bruker selvfølgelig solkrem når de skal til Syden eller skal ligge på stranden, da! Det er rett og slett en fobi ute og går, hva er egentlig greia?

For det ville jo vært helt forferdelig om man ikke fikk opparbeidet seg godt med pigmentering og solflekker, sørget for en gusten, grov hudtone, fått mange dype rynker eller at huden ble deilig sensitiv, rød og tørr. Ikke minst gjøre en skikkelig innsats for å få hud- eller føflekkreft! Eller?

Det er jo selvfølgelig satt på spissen, men det er jo det som skjer når man ikke bruker solbeskyttelse i ansiktet. Ja, men solkrem er så klissete! Ja, om du bruker en som er laget for kroppen eller om du fortsatt tyner en gammel krem (har jo alltids en kjøpt på ferie i Spania for noen år siden). Altså, det plager ikke meg, men mange unnskylder seg.

Dagen solkremer er helt supre, og det beste er at du kan velge solkrem ut i fra din hudtype, din utfordring med huden, med og uten parfyme eller om du ønsker avansert antiage (selv om SPF i seg selv er antiage). En solkrem kan absolutt erstattes med en vanlig dagkrem fordi de har blitt så bra, så for meg er det et så enkelt valg!

Husk bare på påføre nok mengde og ofte nok når du er ute, og ta med ører, øyene, hals og bryst. Her er flere varianter du kan bruke fremover nå, også under sminken din når jobb og hverdag begynner igjen!

PSST! Et smart triks er å bruke serum under først!

Biotherm Waterlover Sun Milk SPF 30: Min favorittduft på solkremer! Kremen kan brukes på kropp og i ansiktet, og er en familiefavoritt for min del. Dessuten er den vennlig mot livet i havet!

Eau Thermale Avène Réflexe Solaire SPF 50+: Perfekt å ha med i vesken og når du reiser med håndbagasje! Den har i alle fall vært med meg! Lett og mattende, så her bruker jeg fukt under først. Super som touch up utover dagen!

Eau Thermale Avène Solaire Anti-Âge SPF 50+: Laget for voksen hudtype, og har ingredienser som behandler aldringstegn samtidig. Dobbelt opp!

A-Derma Cream Very High Protection SPF 50+: Passer for alle med sensitiv. Den har en litt rikere konsistens som føles veldig behagelig.

Murad Oil and Pore Control Mattifier SPF 45: Denne tilhører sønnen min, og har bruker den hver dag på dagtid. Den er ypperlig for de med kviser og fet hud! fint design for gutter, synes jeg!

PCA Skin Hydrator Plus Broad Spectrum SPF 30: Masse fukt, trekker godt inn i huden! En av mine absolutte favoritter!

ACO Sun Lotion Intolerance SPF 50: Laget for veldig sensitiv hud, og den har en veldig behagelig konsistens.

Cliniderm Sun Face Fluid SPF 50+: Veldig lett i konsistensen, og litt mattende. Fin for litt fet hud og menn. Dette bruker jeg fuktserum under!

Evy Technology Daily Defense Face Mousse: Lett absorberende skum med høy teknologi. Denne like gutta også!

Doctor Babor Refine Cellular Age Spot Protector SPF 30: Spesielt rettet mot voksen hud som vil behandle eller beskytte seg mot pigmentflekker! Rågod!

Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Sheer Rosy UV SPF 50: Det lille ekstra! Denne er råflott, og er egentlig mest beregnet som å brukes som en highlighter for ekstra beskyttelse. Men denne har jeg lagt på toppen av annen krem eller solkrem for ekstra glød!

Gjør oppmerksom på at alle produktene er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar