Ansikt,  Hudpleie

Ups! Huden “faller sammen” i overgangsalderen, og jeg må begynne å tenke på det nå!

Jeg er “bare” 45 år, men jeg har begynt å tenke på at jeg faktisk nærmer meg overgangsalder – med stormskritt. Ikke det at jeg tenker masse på det, men i de siste årene har det kommet noen produkter som er rettet mot kvinner i og etter overgangsalder. Etter min mening er det kanskje ikke så rart.

Sånn bortsett fra at det nok har vært en stor etterspørsel etter det på markedet, så er det nå et litt morsomt sammentreff med at damer som står bak mange hudpleiemerker begynner å nærme seg 50 selv. Og for en mulighet å kunne lage skreddersydde produkter for seg selv!

Ei som gjorde meg oppmerksom på alt som skjer i huden etter fylte 50 er Emma Wiklund bak merket Emma S. Denne vakre, evigung kvinnen har selv passert 50 år. Som seg hør og bør når man driver sitt eget hudmerke, og man fyller 50, er å lage kremer som passer for nettopp voksen hud med nye overgangsalderproblemer.

Alt som skjer med huden når man blir 50 er jo ikke spesielt glad lesning! Så jeg undersøkte litt mer med Ann-Kristin Stokke som er fagsjef i Skintific, og som er Dermalogica-ekspert nummer 1!

Hva er det som skjer i huden, og kan jeg i det hele tatt forebygge forfallet? Heldigvis er svaret JA, men det krever en innsats som jeg må starte med NÅ!

DETTE SKJER I HUDEN ETTER 50

Ann-Kristin forklarer at hovedårsaken til aldringsmønsteret i 50-årene ligger i fallet av østrogen i kroppen. Det er nemlig østrogen som bidrar til fastheten i huden. Droppet i østrogen gir følgende konsekvenser:

 • Dropp i østrogenet fører til dropp i huden.
 • Huden blir tynnere fordi droppet skjer i dermis, altså i underhuden. Den dermale tykkelsen faller med hele 80% fra den er på sitt tykkeste i 20-årene til huden er på sitt tynneste.
 • Groevnen går mye saktere. Når man er ung bruker huden tre dager på å gro et sår. Etter fylte 50 år bruker huden sju dager på akkurat det samme.
 • Huden holder lengre på døde hudceller slik at den både oppfattes gråere og tørrere.
 • Cellefornyelsen går mye saktere, og derfor tar det lengre tid for huden å reparere skader fra ytre påvirkninger.
 • Huden blir mer sensitiv og skjør på grunn av alle de overnevnte faktorene, og derfor også mer irritabel.
 • Alle hudpleiesynder kommer enda mer til syne i form av for eksempel sprengte blodkar, grovere hud, rynker, tørre linjer, grov hud og store porer.

SLIK FOREBYGGER DU

Ann-Kristin forklarer at sterk hud tåler aldringen bedre enn tynn og sensitiv hud, og det er noe du må jobbe med:

 • Bruk solfaktor hver eneste dag slik at solen ikke får sjanse til å gjøre skade på huden.
 • Bruk vitamin C og andre sterke antioksidanter på dagtid. De beskytter huden mot frie radikaler som bryter ned cellene dine. Frie radikaler kommer for eksempel fra forurensing, solen og stråling fra digitale verktøy.
 • Bruk vitamin A i en eller annen form i nattkremen din. Vitamin A er helt essensielt for at cellene dine skal fungere.
 • Fukt er i huden er veldig viktig. Bruk kremer og serumer med ingredienser som binder fukten i huden og får huden til å produsere fukt selv.
 • Bruk kremer med peptider som strammer opp og reparerer dypere ned i huden.
 • Rens huden hver eneste dag, selv om du ikke bruker sminke. Gammel hudpleie og ikke minst forurensing hindrer ingrediensene å gjøre jobben sin på huden din.
 • Peel huden jevnlig! Døde hudceller hindrer også hudpleien i å gjøre jobben sin! Peeling setter også i gang sirkulasjonen i huden slik at cellene jobber bedre.
 • Noen ekstra kilo på kroppen vil gjøre droppet i huden mindre slik at du da ser yngre ut. Faktisk må man velge om du vil være tynn og se litt eldre ut eller om du kan tillate deg noen ekstra kilo på sidebeina og se litt yngre ut.

Du kan lese mer om temaet samt få fler tips og gode produkttips i artikkelen jeg har skrevet for KK.no HER!

Legg igjen et svar