Ansikt,  Kropp

3 gratistips for rask energi!

«Du blir ikke gammel om du ikke drikker vann», sa en lege jeg intervjuet for ikke så lenge siden. Egentlig trenger jeg bare si et stikkord for å opprettholde eller få energi, og det er vann! Vann er faktisk helt essensielt for i det hele tatt leve livet, utføre noe fysisk eller bruke hjernen.

I går gikk min lille familie over Romsadalseggen med en liten avstikker til Blånebba. En helt fantastisk tur på 9 timer som sitter godt i kroppen i dag. Det er en krevende tur med mye bratt oppover og nedover, pluss litt klatring og luftige partier som krever full fokus for ikke å falle utfor skrenten.

God nistepakke er en selvfølge, men det gikk også litervis med vann for å holde energinivået oppe.

Har du forresten tenkt på at du svetter minst et melkeglass med vann i løpet av natten? Da er det ikke så rart at man kan føle seg litt tørst og slapp på morgenen! De fleste sverger til en kaffekopp eller 5 på morgenen, men det er strengt tatt vann kroppen trenger!

Jeg kjenner noe som alltid går med paracet i veska. Jeg vet også at vann ikke står på favorittlista. Hodepinen er stadig på besøk, og energinivået er heller labert. Men har jeg vondt i hodet tenker jeg først på hvor mye vann jeg har drukket i løpet av dagen. Er svaret mindre enn en liter så vet jeg at hodepinen skyldes mangel på vann.

1 DRIKK NOK VANN

Som du sikkert har gjettet er første tipset mitt å drikke vann. Start dagen med å drikke et par glass med vann slik at du får erstattet nattens væsketap. Du bør få i deg 2 liter vann gjennom dagen, og hverken te eller kaffe teller. Da må du faktisk drikke enda mer vann, for te og kaffe er vanndrivende.

Når cellene dine er fulle med vann orker du mer. Dessuten ser du bedre ut også!

2 MASSER KROPPEN I KJØLIG VANN

Ta en kjølig dusj eller hopp i sjøen, om du har mulighet til det! En kald dusj setter i gang blodomløpet, og da våkner du rett og slett opp. Jeg kan både se og føle meg rimelig sliten og trøtt på morgenen, men etter en dusj i litt kjølig vann føler jeg meg som et nytt menneske.

Dette er ikke tull! Dr Kneip som ga kneipbrødet til folket på 1800-tallet fant allerede ut den gang hvor bra kaldt vann var for helsen. I spa har derfor kneipbad og kaldkulper en naturlig plass. Faktisk så brukes kaldkulp til å restituere toppidrettsutøvere etter harde økter.

For ekstra energiboost til kroppen skal du massere hodebunn, ansikt, føtter, legger, armer og mage. Ja, egentlig hele kroppen. Igjen, du setter i gang blodsirkulasjonen slik at avfallsstoffer som gjør huden grå og kroppen groggy dreneres bort.

OM du også velger en dusjsåpe med oppkvikkende sitrus så kan jeg love at du går ut av dusjen ti minutter etterpå full av energi, klar for en ny dag!

3 KALDT VANN I ANSIKTET

Kortversjonen av punkt to! Men kaldt vann gjør virkelig underverker for hodet og huden slik at du både føler og ser mer opplagt ut. Det trekker sammen porene, aktiverer cellene og blodomløpet slik at huden får en frisk farge, samt demper hovne øyne. Kaldt vann er jo ikke bekvemt, så du må skjerpe deg litt når det kalde vannet treffer ansiktet.

Igjen, massasje gjør underverker! Avfallsstoffene som blant annet gjør huden grå og gir poser under øynene dreneres bort. Massasje og kaldt vann er som du skjønner en veldig god kombinasjon når du både ønsker å få mer energi og ha et frisk og opplagt ansikt!

Legg igjen et svar