Ansikt,  Hår,  Kropp

Et lite reisetips + smarte unisex reiseprodukter!

Mannen min og jeg har akkurat kommet hjem fra en liten uke til Nord-Norge! En helt fantastisk uke i Kirkenes, Vardø og Tromsø der vi møtte på herlige folk og spiste god sjømat, men også ble blåst av banen av rå historier, vakker natur, måker og original gatekunst!

Denne gangen valgte vi å ta med oss minst mulig, så vi gikk for en liten koffert hver til håndbagasje. Og det fungerte utmerket! En liten utfordring er som dere vet toalettsakene! Siden bagasjen er begrenset for oss begge valgt jeg produkter som vi begge kunne bruke, produkter i fast form, pulver, små testere og engangs!

Her ser du utvalget! Alt flytende gikk i de to tilmålte posene – en til han og en til meg – , mens resten gikk i toalettvesken som jeg gjorde så flat jeg kunne!

Starter med de flateste variantene! Masker gjør nytta si, og kan erstatte serumer! Små testere tar ingen plass, ei heller hårmasker i engangspakker.

Biotherm, Nordic Treat, Ida Warg, Sisley og Dr. Schrammek.

Slår et lite slag for Vardø! Det er ikke store byen, og den kan virke litt forlatt ved første øyekast. Men Europas østligste by fortjener en helg! Dessuten kan du skryte av at du har vært i Arktis. Vardø ligger faktisk i Sør-Arktis!

Vardøhus Festning i Vardø er verdens nordligst festning. Vardø er full av gatekunst. Her har kunstneren malt veggen hvit før han har hugget ut i betongen! Viderøe er en luftbuss, og vi tok den fra Vardø til Vadsø til Tromsø. 

Litt neglelakk må man ha! Denne lille søtsaken er fra Atelier Rouge!

Måkene i Vardø bor absolutt på hver eneste hylle og dekk på kaia! Helt vilt! Litt mafioso gatekunst her altså! Det anbefales å ta turen ut til idylliske Hamningberg. Der skal du ta turen opp til de tyske bunkerne, men også spise hjemmelaget vaffel nede i den nedlagte bygda. Veien dit byr på brutal natur, samt dette russiske monumentet.

Denne gamle kirken er på vei ned mot Heksemonumentet som du ser gjennom glasset på kunst-installasjonen! Hvert år arrangeres festivalen Komafest, et samarbeid mellom Russland og Vardø. Hvert år dukker det opp en ny gatekunst, enten på en vegg, ute i naturen eller i gatene! Veldig artig!

Colorshot holder hårfargen ved like, hårserum, hårolje, tørrsjampo og reisestørrelser av sjampo og kroppskrem. Tok også med en deostift som passer begge kjønn. Innrømmer at jeg kjøpte en hårspray etterpå – fortsatt i reisestørrelse!

Björn Axén, Korres, Amika, Ben & Anna, Ida Warg, Malaya.

Litt godlukt – Ganske nøytral roll-on parfyme fra Rudolph Care, minispray fra min favoritt fra Sisley + en deilig håndkrem fra Korres (spriter hendene over alt!).

Her ser du festlig gatekunst, installasjonen Drakar, kirken som synes fra sjøsiden og Pia, min svigerinne som guidet oss rundt sammen med Hilmar! Bedre og mer personlig guiding får du ikke!

Jeg vil si at bybeplantingen i Vardø er langt mer personlig enn her hjemme! Festningen fra en annen vinkel og mer gatekunst!

Solkrem må til, selv om man befinner seg i Nord-Norge! Her en en hendig flat variant fra Avéne, toner i reisestørrelse (avhengig), oljeserum, små kremer og sminkefjerner. I tillegg har jeg tatt med flere ampuller som er supre som serumer.

Sisley, Malaya, Avene, PCA Skin, Thalgo, Doctor Babor

Sminke må jeg jo ha! Tok med skrinet mitt med rouger, highlighter og skygger i ett, en koksgrå kajal, highlighterpen og CC-øyekrem som jeg blandet med krem for å få en foundation. Mini brynsgele og en druser av en maskara, og jeg er fornøyd! Alt dette gikk under ikke flytende!

Youngblood, Jan Thomas, YSL, Erborian, Lancôme, Benefit

Heksemonumentet inne og ute! Inne kan du lese om 88 hekser som ble brent i Vardø i løpet av 1600-tallet.

I tillegg skal du bo og spise på Meieriet (ikke hotellet) og så skal du drikke øl på Nordpol Pub, Nord-Norges eldste pub der Fritjof Nansen bodde før sin ekspedisjon til Nordpolen.

Gjør oppmerksom på at alle produktene er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering!

Legg igjen et svar