Annonse,  Ansikt,  Hudpleie,  Sol

Forebygg pigmentflekker med DOCTOR BABOR i sommer!

Før i tiden var rynker og slapp hud de største “aldringsbekymringene”. Da man ble riktig så voksen fikk man gjerne såkalte leverflekker, som strengt tatt var solskader etter gamle solsynder. De senere årene har flere typer for hyperpigmentering blitt et ganske utbredt problem.

Veldig mange opplever at den ujevne fargetonen gjør at de ser eldre ut, og mange er villig til å gjøre ganske drastiske tiltak for å kvitte seg med dem. Den økte forekomsten av brune flekker som lever sitt eget liv kan vi mest skylde oss selv. For vi er jo en solhungrig gjeng som oppsøker solen så fort vi har anledning!

Det er en faktor til som har spilt inn de sist tiårene, og det er p-pillen! Våre mødre og bestemødre hadde ikke problemer med hyperpigmentering som følge av hormoner. Men om du bruker p-piller og er ute i solen uten SPF kan du være sikker på at du får pigmentflekker.

Dette har man ikke vært klar over, og de fleste unge og voksne kvinner er fortsatt ikke klar over dette. Jeg er faktisk usikker på om dette opplyses når man som ung kvinne får sin første p-pille av legen!

HVA ER PIGMENTERING?

Huden produserer et fargepigment som heter melanin når den eksponeres for UV-stråler. Melanin beskytter huden, og lager et lysabsorberende lag over cellekjernen som tilsvarer en SPF på rundt fire (det er bla derfor du tåler solen bedre når du har vært brun en stund).

Når det skjer en overproduksjon kalles det hyperpigmentering.

De tre vanligste typene hyperpigmentering er melasma som kommer av endringer i hormonnivået, aldersflekker som skyldes overdreven soleksponering og såkalt postinnflammatorisk pigmentering som kommer for eksempel etter arr, kviser og estetiske behandling. Melasma er en evig kamp å holde nede, mens de andre kan behandles.

Selv har jeg synlig pigmentering etter kviser fra ungdomsårene. De er ganske dype, og krevende å fjerne. Jeg vet det ligger pigmentering  etter soling under overflaten i huden min også, men de klarer jeg å holde nede.

Den aller vanligste pigmenteringen er nok den du får av overdreven soleksponering. Om du allerede har brune flekker i ansiktet er det også en stor sjanse for at de blir mørkere fremover og at du får enda flere. Men du kan faktisk gjøre noen tiltak med å bruke pigmenthemmende produkter og ikke minst solkrem gjennom hele sommeren!

Duoen Age Spot Corrector fra Doctor Babor er laget for å hjelpe deg med nettopp dette!

DOCTOR BABOR AGE SPOT CORRECTOR

Aller først, dette serumet har en utrolig konsistens! Den er superdrøy, og den er en drøm å massere inn i huden. Men det aller viktigste er at serumet er proppet med avansert teknologi som sørger for at de brune flekken du allerede har fått denne våren lysner, samtidig som det jobber intenst mot at nye skal komme til.

Age Spot Corrector fungerer slik at den hemmer nervene som lagrer de mørke pigmentene, samtidig som den reduserer produksjonen av melanin.

Vitamin E beskytter mot frie radikaler og hindrer at huden blir irritert av sol og forurensing, som igjen kan føre til det som kalles for postinflammatorisk pigmentering. Det er pigmentflekker som oppstår som følge av betennelse i huden, som for eksempel er forårsaket av irritasjoner. 

Age Spot Corrector skal helst brukes morgen og kveld, men kan også kun brukes på kvelden.

DOCTOR BABOR AGE SPOT PROTECTOR SPF 30

Det som imponerer meg mest med denne dagkremen med SPF er hvor lett den er, samtidig som den fukter og gir glød. SPF for UVA- og UVB-stråler er selvfølgelig helt essensielt for å hindre at nye pigmentflekker kommer til.

I tillegg inneholder den rotekstrakter fra tre urter som hindrer at huden danner melanin, og som fungerer som en beskyttende antioksidant. Mica sørger for å tilføre ansiktet ditt gløden den fortjener!

Age Spot Corrector SPF 30 fungerer selvfølgelig aller best sammen med serumet, og duoen er super å bruke som base for sminke.

Legg igjen et svar