Annonse,  Looks,  Makeup

Makeup for sensitiv hud

REKLAME FOR LA ROCHE-POSAY

Visste du at hudpleiemerket La Roche-Posay har makeup, og det for sensitiv hud? Jeg husker godt da jeg var på lanseringen av maskaraen i Norge, noe som begynner å bli noen år siden. Jeg ble veldig imponert over at den var så god, og har derfor kunnet anbefale den videre til de som er veldig sensitive på makeup.

Du fikk kanskje med deg forrige post jeg hadde om dette franske kvalitetsmerket, som du sikker kjenner igjen fra apoteket. Om ikke kan du lese saken HER!

Jeg har til tider ganske tørr og sensitiv hud, og når den er slik bare vet jeg at La Roche-Posay sine produkter vil fukte og roe ned huden min umiddelbart. Det er flere grunner til det. Men inneholder et helt spesielt termalske kildevann som er svært rikt på mineralet selen, og virker beroligende og antioksiderende.

Termalsk kildevann er en selvfølgelig ingrediens i alle La Roche-Posay sine produkter. Faktisk blir La Roche-Posay anbefalt av dermatologer verden over fordi den har dokumentert effekt og toleranse.

For et år siden var jeg også så heldig å få reise til og besøke La Roche-Posay i Frankrike. Det er nemlig ikke bare navnet på et merke, men faktisk navnet på landsbyen der kilden til dette fantastiske termalske kildevannet ligger. Blant annet besøke jeg behandlingssenteret der hvor dermatologer pleier tusenvis av pasienter med hudproblemer i året med dette vannet.

En del av tilbudet til pasientene er sminkekurs med La Roche-Posay sin sminke. Der lærer selv de som har den aller mest sensitive huden hvordan de kan sminke seg. For eksempel er intens rød og tørr hud et utbredt problem. Men de tåler gjerne heller ikke øyesminke som skygger eller kajal som skal inn på øyet. Dessuten sitter ikke sminken godt nok på!

Der møtte jeg ei dame med intens rødhet i huden, og det var helt fantastisk å se hvordan makeupartisten forandret huden hennes med La Roche-Posay sin sminke.

TOLERAINE MAKEUP

I likhet med hudpleieproduktene er Toleraine Makeup laget for de med veldig sensitiv hud. Makeupen er for alle hudtyper, selv den mest sensitive. Den har høy toleranse, er uten parfyme og er allergitestet. Produktene er også laget for at sminken skal holde hele dagen, slik at du for eksempel slipper å tenke på om rødheten skinner igjennom.

I jobbsammenheng sminker jeg veldig mange vanlige damer. Jeg opplever at nesten alle har sensitiv hud i en eller annen grad der rød og irritert hud ofte går igjen. Da både veileder jeg dem i hudpleie, og viser dem hvordan de best kan sminke seg selv slik at huden fremstår som jevn og fin.

Under viser jeg deg hvordan jeg kan sminke meg når jeg må være presentabel i jobbsammenheng. Da bruker jeg som regel litt mer sminke, både på huden og rundt øynene. Når jeg skal pynte meg til fest bruker jeg gjerne bare litt mer av alt.

Til helt hverdags sminker jeg meg stort sett kun med consealere, maskara, litt rouge og litt farge på leppene.

CONCEALER

Etter min mening er concealere helt essensielle produkter for å få en vellykket sminke som varer. Jeg møter mange med veldig rød og sensitiv hud som lar være å sminke huden fordi alle foundationer blir grå eller at de må legge et så tykt lag med sminke for at det røde ikke skal skinne i gjennom, at det føles unaturlig. Når huden er ekstra rød er det viktig å legge en grønn concealer først. Den nøytraliserer det røde, og dermed kan du legge et tynt lag med foundation oppå.

Jeg har alltid med grønn krem eller concealer når jeg har tatt en litt røffere hudbehandling. Toleraine korrigerende concealer er helt perfekt å bruke. Dessuten er den som en pen, og tar liten plass i vesken.

Blå ringer gjør at du ser litt mer sliten og trøtt ut. Jeg er avhengig av concealer som reduserer mine blå groper om morgenen. Utover den grønne concealeren har Toleraine Makeup tre andre farger. Fargen Lys Beige har en del oransje i seg, og på meg nøytraliserer den mine blå ringer best. Den er også super på mine pigmenteringer på kjevepartiet.

FOUNDATION

Jeg liker best å legge et veldig tynt lag med foundation. Jeg har heller ingen grunn til å skjule huden noe særlig, selv om jeg en sjelden gang legger litt ekstra på. Her har jeg lagt Fuid Corrective Foundation Ultra på min venstre side og Corrective Compact Cream Foundation på den andre siden.

Personlig liker finishen til Compact Cream Foundation best fordi den er mindre dekkende, gir meg glød og er enkel å bruke med svamp.

ØYESKYGGE

Jeg bruker mye mer øyeskygge nå enn hva jeg gjorde for kun et år siden. Det har noe med at man blir eldre å gjøre, og da blir man dessverre litt blassere.

  • Jeg starter med å legge base over hele lokket. Toleraine Eyeshadows er trioskygger. Basen er i en highlightende krem med primereffekt som får skyggen til å sitte mye bedre. Den kan også brukes som highlighter, og jeg har brukt den her på kinnbeina og i amorbuen på leppene.
  • Så legger jeg en mellomfarge som jeg påfører opp til globalen. Jeg liker godt lillafargen i Smoky Prune! Dessuten er det mange som kler nettopp den fargen.
  • Så markerer jeg øynene ytterligere med en mørkere skygge, for eksempel den i paletten 01 Smoky Gris.

FUKTSERUM

Jeg er avhengig av at huden har mye glød. Da ser den sunnere ut! Så i stedet for pudder klapper jeg gjerne et fuktighetsgivende serum på toppen av sminken. Det er med på å binde sminken enda mer slik at pudder blir overflødig.

KAJAL

Selv kajalen som skal inn på øyet passer til de som er veldig sensitive! I tillegg til å legge den langs vippene, markerer jeg våtkanten med den. For å gjøre den litt mykere bruker jeg den siste skyggen oppå kajalen, også innpå våtkanten. Toleraine Intense Eyeliner er i fargen Noir.

MASKARA

Alle har sin favoritt, og du finner fire varianter i La Roche-Posay sitt sortement. Jeg har på meg Multi-Dimensions som gir volum, separerer og forlenger.

LEPPESTIFT

Leppestift er tilbake for fullt, og tar mer og mer over for lipglossen. Toleraine Leppestift gir en nydelig finish. Den sitter godt, samtidig som den gir god pleie til leppene. Hvem vil vel ikke ha det?

Her har jeg også lagt leeppestiften som en kremrouge i kinnene. Det synes jeg gir en superfin og naturlig glød. Fargen er nummer 05.

Les mer om sminkeserien i linken HER!

Reklame for La Roche-Posay

Legg igjen et svar