Base,  Lepper,  Looks,  Makeup,  Øyne

Røde lepper og glød – produkter og guide!

Jeg synes jo det er veldig hyggelig når noen spør om jeg kan lage en guide på en look jeg har vist, for eksempel på Instagram. Jeg tok utfordringen, og på Instagram-feeden min kan du nå se en video med hvordan gjøre looken selv.

Jeg husker ikke hva jeg gjorde i minste detalj, og det vil jo alltids bli noen forskjeller fra gang til gang du gjør en look. Det går litt raskt med produktene, så her kommer en miniguide til produktene jeg har brukt, hvordan du bruker dem og ikke minst hvorfor!

For å få til en sminke med glød holder det ikke at pudderet eller kremen har lysreflekterende pigmenter eller skimmer i seg. Du må starte med base. Skulle du ha tørr hud må du skrubbe huden når du renser, ellers er det faktisk bare å glemme gløden! Regel nummer 1 der altså!

  • Aller først brukte jeg en HEL ampull fra Barbor! Jeg holder nemlig på med en liten ampullkur, og da er den en selvfølgelig start allurat nå.
  • Så et lag med C&E Advanced fra PCA Skin med masse vitamin C. Den har en slags primereffekt, og jevner hudstrukturen litt. Primereffekten fra denne kremen gir også veldig fin glød, i tillegg til god behandling og beskyttelse!
  • Så et lag med det lette og utfyllende serumet Ultimate Serum No8 fra Hormeta. Antall lag med serum må du vurdere selv, men jeg liker å dytte på med flere lag serum, essenser og tonere før jeg påfører krem. Det bygger liksom opp fundamentet i huden min!
  • Akkurat nå var huden litt tørr, så jeg toppet serumbonanzaen med et tynt lag med Clarins sin Extra-Firming Jour på toppen.
  • Mange solkremer nå har en kosmetisk effekt. Sheer Tint fra PCA Skin er en av mine favoritter som både har litt farge og en anelse primereffekt. Det kommer an på hudtilstanden min, men f.eks. så brukte jeg ingen krem under da jeg tok bildet første gang. Da brukte jeg kun et fuktserum under C&E Advanced med Sheer Tint på toppen. Altså, vurder hudtilstanden din!
  • Så er det endelig et lag med foundation. Et tynt lag med foundation! Før foundation har nemlig huden så mye glød og er preppet med hudpleie med kosmetiske fordeler. Her bruker jeg Sisley Phyto-Teint Ultra Éclat fordi den har masse fukt og er lett. 
  • Men de siste foundationene til Helena Rubinstein, Dior, Clinique og Clarins er virkelig nydelige!
  • Så kommer kanskje mitt lille triks. For du tenkte vel at nå må det være nok med alle disse serumene. Men neida! Klapp (ikke smør) et lag med hyaluronsyre utenpå foundation. Huden din “popper”, og det er dette som virkelig gir glød til huden. Doctor Babor Pro Hyaluronic Acid er helt rå, men her finnes det masse bra på markedet.
  • Blå under øynene? Ikke etter at du har brukt Erborian CC Eye Doré! Den ser grå ut, men på huden tilpasser den seg huden din og fjerner det blå.
  • Så er det viktig med en highlighterpen rundt øynene. Det er viktig at du har fjernet det blå med en form for concealer først, ellers har den ikke så god effekt. Det finnes mange “tryllepenner” på markedet, men det viktigste er at produktet er veldig tyntflytende! Stylo Lumière er fra Sisley, og jeg legger den som solstråler rundet hele øyet som jeg klapper ut til usynlig.

Som du kanskje skjønner så er nå det viktigste gjort, og det er kun sjarmørettappen igjen! Starter med en dus markering av bryn. Jeg er ikke så fan av veldig markerte bryn på meg selv. Blir så gammel og streng, og jeg vil hverken eller:-) Eyes To Kill fra Gorgio Armani er superfin, og jeg liker kosten i den ene enden. Jeg har brukt farge nr 2.

Tips – ikke tegn opp hele brynet i en strek, men lag mange skrå hår inne i brynet. Gå også for en farge som er hakket lysere enn hårene dine. Da får du en mer naturlig resultat.

Digger Youngblood sitt sminkekitt for øyne og kinn. På den ene siden er alle skyggene, på den andre siden rouger. Jeg har brukt tre farger. Private Jet over hele lokket fra vipper til bryn og litt i øyekroken. Så har jeg varmet opp skyggen med Tan Lines fra vipper til global. Du kunne brukt Privat Jet under øynene også (noe jeg nok gjorde på første bildet), men jeg valgte å bruke Al Fresco i stedet. Fargene er litt sjampanje- og sjampanjebrusaktige. Husk å duse fargene godt ut, aller helst med en mellomstor kost.

Så har jeg brukt Tind of Norway sin Coal Eye & Brow Pencil i svart på våtkanten og et par lag med Clarins Wonder Perfect Mascara 4D på overvippene.

Så tilbake til Youngblood sitt skrin, men på rougesiden. Jeg har lagt min elsk på den ferskenfargede Yacht Club som jeg bruker i kinnene. Over den legger jeg et meget lett lag med Bon Voyage som er lysere og litt sjampanjefarget.

Til slutt et raust lag med YSL sin fantastisk Rouge Volupte Rock N´Shine i farge nr 8! Den har litt skimmer i seg som jeg virkelig digger! Slurp altså! Her finnes det mye nytt og kult for våren, for eksempel fra Lancôme, L´Oréal, Mac, Dior og Sisley!

That´s all, folks!

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt som arbeidsprøver av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering!

Legg igjen et svar