Kropp,  Kroppspleie,  SPA

5 gode grunner til å hoppe i sjøen akkurat nå

Denne saken lagde jeg for to og et halvt år siden, men tenkte den kunne være et godt tips til nå som alt er stengt. Sjø og vann er ikke stengt, så hvorfor ikke ta et forfriskende bad utendørs!

Det gir nemlig et skikkelig energikick og et brus av lykke, og etter dette badet – og andre bad siden – har jeg følt meg skikkelig levende og faktisk også lykkelig. Ta deg en løpe- eller sykkeltur, og hopp uti når du er skikkelig varm! Helt herlig!

Under ser du 5 gode grunner til å hoppe sjøen hele året, eller til å avslutte dusjen hjemme skikkelig kaldt!

FOTO: EVA ROSE

5 VELDIG GODE FORDELER

  • Varme: Sirkulasjonen i huden settes umiddelbart i gang, noe som igjen betyr at kroppen faktisk jobber. Det første du merker etter en kald dukkert er derfor at kroppen blir ganske varm. Så er du en frysepinne så hjelper det veldig å avslutte med en kald dusj etter en sauna eller en deilig, varm dusj.
  • Frisk kropp og sinn: Siden du setter i gang sirkulasjonen i huden hjelper du igang systemet til blant annet til å kvitte seg med avfallsstoffer raskere. Resultatet er at du føler deg kvikkere, friskere, klarere og lettere til sinns og i kroppen.
  • Forbrenning: Kroppen starter umiddelbart med å varme seg opp igjen, og det krever masse energi. Du forbrenner derfor flere kalorier. Om du gjør dette jevnlig har kaldt vann god effekt både på cellulitter og omkretsen din.
  • Vakker hud: Sirkulasjonen av væske gjør at avfallsstoffer som gir gusten hud dreneres bort, og huden får dermed frisk glød.
  • Blankt hår: Når håret vaskes med sjampo åpnes skjellagene i håret seg. Balsamen lukker skjellagene igjen. Litt det samme skjer med varmt og kaldt vann, der det kalde vannet lukker skjellaget slik at hårstrået blir helt rett. Rette overflater reflekterer lyset som i dette tilfellet resulterer i blankt hår.

Legg igjen et svar