Kropp,  Parfyme

Forsterk sommerfølelsen med duft

Jeg er en snuser! Ikke av den du putter under leppa! Jeg er en sånn som alltid snuser inn duftene rundt meg, og gjerne forbinder dem med noe, som steder jeg har vært, personer, følelser eller opplevelser jeg har hatt. Slik har jeg vært siden barndommen. Jeg elsker alle årstidene vi har her i Norge, og jeg er veldig bevisst på hvordan de faktisk lukter. Jeg vet ikke om du har tenkt over det, men hver årstid har sine dufter!

Høsten har sin rå, men varme duft, vinteren sin kalde og krispe, våren frisk og triggende, mens sommeren byr på intense dufter for sjø, gress og blomster. I tillegg krydres de med dufter vi tilsetter, som for eksempel julekaker, nykokt eplemos eller solkrem. Dette er med på å understreke tiden vi er inne i, og gir oss en ekstra god opplevelse!

Selv om det per definisjon nå fortsatt er vår, har sommeren slått til for fullt! Hagen min blomstrer som bare det, og det blir vel rekordtidlige roser i år. Når det er kaldt, eller i alle fall ikke fullt så varmt, så er ikke duftene ute i naturen så sterke.

Nå, der i mot, lukter alt så utrolig mye mer, og det er fordi temperaturen varmer opp jord, trær og blomster slik at flere duftmolekylene frigjøres. Bare legg merke til hvor mye mer skogen dufter akkurat nå enn om temperaturen skulle falle med 10 grader i morgen! Det samme er det med huden din, den dufter mye mer nå som det er varmt.

Du kan jo prøve å definere hva som er din sommerduft, for det kan være helt ulikt min! Sommerduften for meg akkurat nå om dagen består av sjø, gammelt behandlet tre, solkrem, syriner, hageplanter, liljekonvall, varm skog, spirende åkere, vannmelon, sitron, urter og kaffe! Det er nettopp disse duftene som er rundt meg her jeg bor i Drøbak, og som jeg virkelig setter pris på!

I tillegg elsker jeg å tilsette omgivelsene mine ekstra med dufter i form av duftlys eller andre romdufter. De er supre til å understreke en følelse du ønsker å ha, en høytid eller en type anledning du skal lage – for eksempel en romantisk middag, en temafest, påske eller jul.

Ved juletider dufter det røkelse og varme krydder hjemme hos meg. Når høsten kommer liker jeg varme dufter med for eksempel tre, frukt og tobakk. På våren og sommeren liker jeg noe frisker, men som har en liten snert i seg. Da liker jeg også litt mer eksotiske dufter, men spesielt godt liker jeg de som minner meg om Middelhavet og Marrakech med masse sitron, tre, blomster og urter.

Det finnes mange måter å duftsette et rom på. Noen gir fra seg litt mer duft enn andre, og akkurat det er veldig greit siden man er forskjellige med både toleranse for duft og hvor mye man ønsker at et rom skal lukte. Et gjestetoalett bør for eksempel lukte ganske nedtonet, for man vet ikke parfyme toleransen til en gjest er.

Her er noen varianter som passer best på et gjestetoalett, i en gang, i stuen eller hvor som helst! Jeg elsker å lage små dekorative oppsett med interiør og pynt rundt romduftene! Bare i stuen har jeg tre, men jeg tenner ikke alle på en gang!

Et duftlys, røkelse eller en spray er ikke bare til innebruk. Det er nemlig helt nydelig å bruke ute på terrassen om kvelden når solgangsbrisen har lagt seg. Da blandes alle duftene som finnes ute til en herlig miks med den duften du tilfører!

Duftmedaljong fra Davines er perfekt for gjestetoalett.

Duftsåper fra Nesti Dante passer til gjestetoalett, bad og kjøkken.

Duftkrukken av tre fra Monsun Spa passer i alle rom. Nydelig, varm, skandinavisk duft.

Duftdifuser fra Geodesis dufter masse, og kan til og med brukes ute i lune terrassekroker.

Duftspray fra Rituals synes jeg passer godt i store rom og på uteplassen! Spray opp i luften, og gjenta gjerne etter noen timer også! Forfriskende!

Duftlysene fra Atelier Cologne lukter mye. Cédrat Venice er inspirert av Venice Beach. Grønn sitrusduft med innslag av sjø, og min desiderte favoritt akkurat nå!

Legg igjen et svar