Hender,  Kropp

Tørre hender? Dette må du passe på!

Det er nesten helt uungåelig å få tørre hender nå om dagen! Vi vasker hendene langt mer enn hva vanlig er, på godt og vondt. Ikke minst bruker vi “antibakk” over lav sko. En ting er at huden på hendene føles ubehagelig. De både svir og klør, og de kan også begynne å henge seg litt borrelåsaktig på klær.

I verste fall begynner huden å sprekke opp, og jeg er ikke helt sikker på hvor heldig det er – sånn med tanke på bakterier og virus.

Nå vet vi også at vanlig håndvask med såpe er langt mer effektivt enn antibakterielle produkter. Det er ren kjemi. Såpe har en liknende oppbygging som virus, og fungerer på samme måte som at fett løser opp fett. Antibakterielle produkter dreper dessuten også de gode bakteriene som faktisk beskytter oss, så om du kan velge skal du gå for den gode gamle såpa!

Det vi vet er at hel og sunn hud der hudbarrieren er intakt håndterer dårlige bakterier og virus langt bedre en sprukken hud med sår. Så både for din velværes og helses skyld anbefaler jeg å smøre hendene dine etter håndvasker og “antibakksplæsjer” med gode håndkremer.

Disse tre håndkremene er råbra. De gjør huden myk, klisser ikke, trekker raskt inn i huden og lukter behagelig.

  • Eleni & Cris, Hand Cream
  • Sisley, Restorative Hand Cream
  • Rudolph Care, Soft Touch Hand Cream

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar