Hår,  Stylingprodukter

Kun et hårprodukt skiller disse frisyrene!

Jeg har et typisk nordisk hår med fine hårstrå. Men jeg har også veldig mange av dem slik at håret mitt ser fyldig ut når det er nyvasket med en volumsjampo.

Men for at håret skal holde seg gjennom dagen, og i det hele tatt få en frisyre med litt hold, bruker jeg flere stylingprodukter. Faktisk kan jeg bruke opptil fem-seks produkter, og alltid minimum tre. Det kommer an på om jeg har frisyren opp eller ned, og hva jeg skal for noe.

Jeg bruker oftest en svært lett oljemist for glans, et myk paste, en tørr teksturspray eller tørrjsampo og hårspray. Noen ganger veksler jeg med saltvannsspray eller en fuktig tekstursprat, en stylingkrem og en rootlift.

Men når jeg våkner opp på morgenen står alltid håret mitt til alle kanter. Skal jeg bare være hjemme roer jeg det bare ned med litt vann. Men andre ganger er håret rett og slett fett, spesielt om jeg ikke har brukt så mange tørre produkter i håret dagen i forkant.

Jeg prøver å holde meg til å vaske håret annen hver dag. På førbildene du ser her har det gått halv annet døgn siden jeg vasket det, og jeg hadde ikke brukt så mye produkter i det fra før.

Håret er litt grimete fordi det er litt fett. Det ser du spesielt langs tinningen og i skillen. Antennen i bakhodet er umulig å få ned med bare vann.

Om jeg ikke vil vaske håret helt enda fordi jeg vet jeg skal trene og dusje om noen timer – men jeg skal gjøre ærender eller møte noen først – så tyr jeg til SOS-produkt nummer 1 i verden, i alle fall når det kommer til hår!

TØRRSJAMPO!

Håret ser nyvasket ut på et blunk, og det får masse volum med på kjøpet. Dessuten får du bukt med antenner og andre lokker som ikke vil falle på plass slik du ønsker. Jeg bruker også tørrsjampo til å freshe opp frisyren senere på dagen, for eksempel om jeg skal noe etter jobb.

Tørrsjampo fungerer der i mot ikke helt som styling når den brukes alene på nyvasket hår. Den må ha noe å binde seg til, ellers vil håret bare se tørt ut. Et tips til er å spraye fra litt avstand, for da fordeler pulveret seg finere ut i håret. Du trenger nemlig ikke så mye for å få en effekt. Påfør først en gang, og rufs og form håret slik du ønsker.

Vil du ha mer volum påfører du bare en gang til, så øker volumet litt til på samme måte som du ser på bildene i toppen.

Nå har tørrsjampoene blitt utrolig bra. Før var mange av dem ganske tråe, og de funket stort sett kun i blondt hår – med mindre du hadde avstandsteknikken inne. Her er tre tørrsjampoer som du kan teste, og som alle faktisk funker i mitt hår:

Björn Axén, Dry Shampoo Sweet Blossom: Dufter utrolig deilig, og den kommer i forskjellige dufter. Har en veldig fin tekstur som fordeler seg fint og lett i håret. Fin størrelse på flasken.

Hair Story, Powder: Denne har en pumpefunkjon som du må lære deg å bruke. Første gangen kom det litt mye ut, men den er super å bruke når du får mengdefølelsen. Igjen, denne er superviktig å bruke fra litt avstand.

Moroccanoil, Dry Shampoo Light Tones: Denne kommer også i Dark Tones, og sistnevnte er helt suveren i håret mitt. Denne har der i mot litt lillatone i seg som motvirker gulstikket i et lyst hår. Det er der i mot ingenting i veien for at brunetter (kanskje ikke de mørkeste) kan bruke den, og på meg fungerer den helt utmerket. Den brune fungerer dessverre ikke så godt i lyst hår.

Her er noen til! Batiste er en av de eldste tørrsjampomerkene som finnes! De har eksistert i over 40 år, og har et utvalg som absolutt ingen andre kan sammenligne seg med.

Define er veldig god, og reisestørrelsen har blitt med meg på mange reiser. Fordelen er at duften er ganske mild.

Lövengrip overrasket litt! Den er lett samtidig som den gir god effekt. Og så dufter den veldig godt!

Colab har et enkelt og kult konsept. De har noen få dufter å velge mellom, men alle duftene kommer i to typer. En lett oppfrisker og en volummaker!

Björn Axén har jeg allerede snakket om, men jeg tror Green Apple er min favoritt.

Legg igjen et svar