Hår,  Pleie

To tabber som gjør håret mye fortere fett

Er du en av dem som stadig sliter med at håret blir fort fett, selv om du vasket det bare for noen timer siden? Tidligere hadde jeg større problemer med det enn nå, spesielt da jeg var tenåring. Det er egentlig ikke noe uvanlig i det, for tenåringer flest har en høyere fettproduksjon enn for eksempel oss over 40.

Men det er spesielt to grunner, eller skal vi egentlig si tabber, som gjør at du sliter unødvendig med fett hår. For et par uker siden møtte jeg på frisør og hårekspert Antonio Corral Calero som har vært global creative ambassador for Moroccanoil helt siden det startet for cirka ti år siden. Siden har han blant annet skapt flere av hårtrendene som vises på catwalken, og som kanskje akkurat du har blitt inspirert til å style håret ditt selv.

Han forklarer at den vanligste feilen er rett og slett å bruke feil sjampo for ditt hår! Det er jo ikke slik at du skal bruke den samme sjampoen hele tiden, og spesielt her i Norge der det er så stor forskjell på klimaet om sommeren og vinteren. På vinteren trenger håret mye mer næring enn nå først på sommeren.

På sensommeren er håret vårt så uttørket av sol, sjø og klor at da trenger det mest sannsynligvis annen pleie igjen.

Den andre grunnen er at du har det for travelt med å komme deg ut av dusjen slik at håret blir fullt av produktrester. Noen sjampoer og balsamer, for ikke å snakke om kurer, trenger flere minutter på å bli skylt ut av håret.

– Jeg vil egentlig si at du bør skylle håret i 5 minutter for å være sikker på at all pleie er ute av håret, sier Antonio, noe som kan virke veldig lenge for mange.

Tipset er å gjøre seg ferdig med hårvasken før du begynner på ansiktsrens og intimsone, og skylle håret mens du fjerner såpen av resten av kroppen og ansiktet samtidig. Så oppsummert bør du bytte til en anbefalt sjampo og balsam for ditt hår og skylle håret lenge nok!

Legg igjen et svar