Base,  Makeup

Sminke på veldig rød hud og rosacea

Jeg får veldig mange spørsmål på hvordan sminke veldig rød hud og rosacea, uten å se sparklet eller sminket ut. Jeg har rosacea, men av en mild grad. Når huden min er helt «herpa», og jeg har forsaket den litt får jeg noen utslett med små vabler på kinnene. Heldigvis er det veldig sjeldent, og det er lenge siden sist.

Det kan være utfordrende å få til pen sminke når huden er veldig rød, og selvfølgelig også når huden er ru og vablete. Et annet problem er selvfølgelig at sminken ikke sitter slik at den røde huden kommer frem etter noen timer. Hemmeligheten ligger i hudpleien, og selvfølgelig valg av produkter.

Hver gang jeg har hatt sminkekurs eller gjør en Bli Ny er det minst en som har veldig rød hud eller har rosacea. 99% av dem gjør ikke hudpleie eller gjør feil hudpleie. Blant annet er det en mye at denne type hud ikke kan skrubbe huden, noe de MÅ gjøre når de er hos meg.

Alle får en AHA-opplevelse! Det fjerner nemlig de døde hudcellene som sørger for ruhet, tørrhet og skorper, det som er med på å skape det irriterte og røde.

Nå skal det selvfølgelig sies at noen har en kronisk variant, men så lenge det ikke er åpne sår er det ingenting i veien for å skrubbe, rense og smøre. Huden blir bare bedre av det!

1 Første stepp vil altså da være å rense og skrubbe huden, ellers er det helt umulig å få til noen som helt pen sminke. Rens og skrubb gjør huden glatt!

Vanligvis er jeg ikke så rød i huden som dette. Men jeg har gjort en laserpeeling som har gjort huden min rød, spesielt på den ene siden. Derfor tenkte jeg å benytte sjansen til å vise hvordan sminke rød hud.

2 Det første jeg gjør er å påføre fuktserum. Nå var jeg litt raus, og påførte 3 lag. Det er ikke så smart, for foundation ruller litt på toppen av det. Vanligvis vil 1 lag være nok, men pga behandlingen pøste jeg litt ekstra. Greit å vite, om du skulle oppleve det samme! Her er tre varianter.

3 Så trenger huden et lag med rik krem som også virker beroligende på huden. Det gir ekstra smøring til der det fortsatt er litt tørt.

4 Om du skal være ute på et vis må du bruke SPF med fysisk filter. Fysisk filter reflekterer bort varme slik at huden i alle fall ikke blir rød av det. Fysisk filter kan ofte ha litt tørr konsistens. Den rike kremen under vil der i mot bidra til at solkremen ikke oppfattes som tørr.

5 Så er det valg av foundation. Her er tre varianter som er supre for rød hud. It Cosmetics og La Roche-Posay er rett og slett laget for hud med rosacea, eksem og generelt rød og sensitiv hud. Denne fra Jane Iredale fungerer også helt utmerket, og det er den jeg har brukt her!

 

6 Når huden er så rød som den er på det ene kinnet, eller enda verre, er det egentlig smart å bruke en grønn krem under. Et tynt, tynt lag med det grønne gjør at det røde nøytraliseres. Da vil du også oppdage at foundaton ikke blir grå, men naturlig. Det er det jeg har gjort på bildet under!

Jeg virkelig anbefaler alle produktene i saken. Der er mottatt som arbeidsprøver for å gjøre er journalistisk vurdering. De er fra Jane Iredale, La Roche-Posay, It Cosmetics, Glo Skin Beauty, PCA Skin, Babor Pro, Cliniderm og Thalgo.

Legg igjen et svar