Kropp,  Parfyme

7 rosa parfymer – en for hver smak (og anledning)!

Det er egentlig litt vanskelig å skrive om parfyme. Parfyme er så utrolig individuelt, og så kan valget av parfyme påvirkes av så mye. Du kan lukte på en parfyme og tenke at den er helt forferdelig, mens om du sprayer den på en uke senere kan du synes at den faktisk er ganske god.

Parfyme påvirkes nemlig av både temperatur, luftfuktighet, hvilke andre dufter du omgir deg med, hvor i verden du er, hva du har spist dagen før, hormoner og om du frisk eller ei.

Er det rart det kan være vanskelig å finne en parfyme du liker?

Det jeg har lært meg er å forstå en parfyme, altså at jeg kan like en parfyme ut i fra hva jeg vet om den. Dessuten bruke jeg ikke den samme parfymen hele tiden, men varierer ut i fra hva jeg skal.

Her er noen parfymer som jeg har plukket ut med bakgrunn i at det er rosa sløyfe-måned. En del av det jeg tar med av produkter denne måneden vil derfor være i rosa. Ofte er rosa dufter fruktige og søte med en raus bukett blomster i. Disse er også det, men søthetsgraden varier veldig.

Her har jeg med parfymer som går fra det helt friske og lette til sensuelt krydrete og søte – noe for enhver smak, til hverdag og fest!

Sensuell og leken

  • Jean Paul Gaultier, La Belle: Pære er en populær ingrediens i parfyme for tiden. Jeg digger både den kunstige smaken og duften av pære, så åpningen på La Belle trigger meg. Når vetiver og vanilje overtar etter at pæren har forduftet sin vei får parfymen mer sting og blir mindre søt.

Søt og sexy

  • Paco Rabanne, Lady Million Empire: Jeg digget den orginale Lady Million da den kom. Etter min smak er Empire en anelse for søt, men jeg vet at dette er en duft mange litt yngre vil digge. Duften er en saftig blanding av plomme, konjakk og ertende patsjuli.

Med sting

  • Cacharel, Yes I am Pink First: Denne duften er også hakket for søt for meg. Men i rett setting fungerer den. Den har nemlig et ekstra sting av ingefær og kardemomme, og en friskhet av appelsinblomst og ingefærblomst. Da gjør det ikke noe at bunnen er supersensuell.

Varm og rocka

  • Valentino, Born i Roma, Donna Extravagant: M m m m! Dette er en duft etter min gane! Den er litt spicy, frisk og “voldsom” med tre varianter av sjasmin. Bourbon-vanilje gir myk sødme uten at den blir for søt. Trenoter og følelsen av kashmir gir en slags pudret og myk avslutning på huden. En nydelig kveldsduft!

Oppløftende

  • Maison Margiela Replica, Springtime in a Park: Faktisk en nyhet for høsten! Dette er en duft du skal bruke når du trenger et lite løft på en tung dag. Duften gjenskaper en vårdag i Shanghai, og du kan egentlig bare se for deg – og ikke minst lukte – duggfriske blomster og trær som akkurat har sprunget ut. Det gir en deilig følelse, det!

Friskheten selv!

  • Giorgio Armani, Sky di Gioia: Da Acqua di Gioia kom i 2010 startet en ny era innen duft for meg. Da ble vi introdusert for den lette, luftige akvatiske noten som en hel verden har lagt sin elsk på siden. Sky er i samme ånd, men er litt dypere med rose, peoner, lycheefrukt og tre. En vårlig optimist for meg, men på grunn av sine friske frukt og blomster vet jeg at Sky vil være en favoritt for veldig mange norske kvinner året rundt.

Funker alltid!

  • Lancôme, Idôle: Det siste tiåret har La vie est Belle vært Lancômes store suksess. Nå er det Idôle som gjelder! Flakongen er rålekker, ser du hva den likner på? Helt riktig. En mobil! Duften er virkelig nydelig med fire ulike varianter av rose. Men det er ikke en gammelmodig roseduft du kjenner! Den er definitivt likeable for alle! Me like!

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering!

Legg igjen et svar