Annonse

Filler uten et eneste nålstikk

Visste du at du har et stoff i huden din som heter hyaluronsyre? Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som binder fukten i huden og som skaper volum i ansiktet. Når vi er unge er produksjonen av hyaluronsyre på topp, men dessverre så er det slik at når vi blir eldre så produserer huden mindre.

Vi har også noe i huden som heter elastin og kollagen som det produseres mindre av med alderen. Når det blir mindre av disse tre komponentene faller huden litt sammen.

Hyaluronsyre gir som sagt volum og fukt til huden, og det er jo derfor det brukes i de aller fleste fillerene som er på markedet. Det brukes blant annet til å gi fyldigere lepper, høyere kinnbein, fylle inn sinnarynken og linjen som går fra nesen til munnviken. Det fine med hyaluronsyre er at det ikke bare har virkning på huden der og da, men får også huden til å produsere sin egen hyaluronsyre slik at virkningen blir langvaring.

Hyaluronsyre finnes også i ulike produkter til behandling av huden hjemme, og Fillerina® fra det sveitsiske merket LABO har en sammensetning av seks ulike hyaluronsyremolekyler. Molekylene har ulik vekt og størrelser som transporteres av en bærer (peptid), spesialkonstruert for å penetrere ned i de ulike hudlagene.

Hyaluronsyre er altså bra for linjer og volum i huden. Men nok fukt i huden er også essensielt som du ønsker at sminken skal se bra ut og holde seg gjennom dagen. Start med å gjøre grundigere hudpleie, og sørge for at huden har nok fuktighet i seg. Da legger ikke sminken seg i linjene og foundation blir jevn uten tørr flass.

SLIK GJØR DU:

  • For optimal effekt anbefales det å drikke to glass med vann først! Det har faktisk gjort at jeg drikker litt mer vann hver dag, noe som er positivt for hud og kropp i seg selv.
  • Behandlingen skjer ved at du påfører Fillerina® Gel ved hjelp av applikatoren som følger med. Du rett og slette dypper applikatoren ned i den klare væsken, og trekker opp en liten mengde. Produktet er veldig drøyt!
  • Påfør produktet der du ønsker forbedring, som for å dempe linjene og rynkene, men også for å skape volum i kinnene og leppene. I det siste har jeg hatt generelt veldig tørr hud, og derfor har jeg påført et tynt lag over hele ansiktet og på halsen også, noe jeg synes har hatt god effekt. Det som skjer er at hudvevet blir fylt opp med vann for mer spenst og oppstramming.
  • Produktet skal sitte på huden i 10 minutter før du klapper inn resten.
  • For optimal effekt skal du “lukke inn” hyaluronsyren med krem nummer 2 som pleier huden med blant annet sheasmør og vitamin E.

Det finnes også dag-, natt- og øyekrem i serien som kommer i tre ulike grader, alt etter hvor mye hyaluronsyre det er i produktene. Det viktigste er uansett behandlingssettet, og på meg hadde det spesiell god effekt på de fine linjene og på den generelle mengden med fukt i huden. Så må du vurdere hvilke dag-, natt- og øyekrem som passer til din hud.

Et godt tips er å bruke Eye and Lip Contour Cream som leppemaske om natten. Påfør et tykt lag på leppene, og jeg lover at leppene har fått en ny plump når du våkner om morgenen!

Produktene fås kjøpt på utvalgte Vitus Apotek.

Uansett må du huske å avslutte med solkrem på toppen!

Legg igjen et svar