Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Ansikt Hudpleie

Vitamin A – vidundermiddelet mot rynker!

on
22. august 2019

For noen måneder siden ble jeg intervjuet av Dagbladet om temaet retinol. Retinol er nemlig et vitamin A, og allerede for mange tiår siden oppdaget man at mangel på vitamin A ikke var gunstig for huden. Det ble utviklet et middel som kalles tretinoin. Det er virkelig heavy stuff, men det er det eneste 100% dokumenterte middelet som faktisk fjerner rynker, solskader og pigmentflekker. Dette har vært kjent blant hudleger og terapeuter i alle år, men samtidig har det vært lite tilgjengelig.

Etter hvert har det altså blitt utviklet mange forskjellige typer A-vitamin som oppfører seg litt forskjellig på huden slik at de både kan tilpasses hudtyper bedre, og – ikke minst – hvordan kunden har lyst til å se ut underveis frem til målet. Av den grunn har også vidundermidlet blitt mer tilgjengelig for allmennheten!

Eksempler på navn du kan komme bort i når du ser etter produkter med vitamin A er retinol, acetyl palmitate og retinaldehyde. Retinol kjenner du sikker til. Ja, kanskje du til og med har sett flass-effekten som man får ved bruk av høye prosenter med retinol.

Dette vet jeg er grunnen til at mange kvier se til å bruke produkter med vitamin A. Men her finnes det mange alternativer. Acetyl palmitate og retinaldehyde er mye mer skånsomt mot huden. Du får også kremer med lave doser retinol som er tilsatt andre ingredienser som skåner mot kraftige reaksjoner.

Forskjellen er i grunn at det tar lengre tid for å få den ønskede effekten, og så slipper du flassingen!

Jeg fikk utrolig mange spørsmål etter artikkelen i Dagbladet, for det er noen MEN her! Hun ene som ringte skulle så gjerne blitt kvitt rynker og pigmentflekker, men da hun fikk vite at hun måtte bruke solkrem (fysj) resten av livet levde hun heller med rynkene sine.

Huden blir altså mer sensitiv, og om du ikke passer på huden din med daglig bruk av SOLKREM hele året kan for eksempel pigmentflekkene bli verre.

Du skal ikke være ute i solen ved bruk av retinol, og det er også derfor du kun skal bruke det på natten. Så siden vi nå går mot mørkere tider så skjønner du hvorfor du skal begynne på vitamin A nå, og ikke rett før sommerferien!

Vitamin A er veldig effektivt, og jeg har brukt det jevnlig i flere år. Selv om man sier at du for eksempel kan bruke acetyl palmitate om sommeren (så lenge du bruker ordentlig solkrem), så gjør det ingenting å la huden få en liten pause fra det. Jeg bruker serumer og kremer med vitamin A utelukkende om natten. Og ikke når det er sommer eller når jeg vet jeg skal til varmere strøk i nærmeste fremtid.

PSST! Visste du at jevnlig bruk av vitamin A forbereder huden til å tåle saggingen av huden ved overgangsalder på en gunstigere måte? Noe å tenke på!

Produktene er fra PCA Skin, Origins, Elixir og Dr. Dennis Gross. De er mottatt av produsentene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT