Ansikt,  Hudpleie

Hyaluronsyre – for en magisk ingrediens!

Nå har jeg virkelig fått øynene opp for hyaluronsyre! Det er en substans som allerede finnes i huden din. Ja, faktisk så sørger den for at huden din er såkalt plump (har ikke et veldig godt norsk ord for det) og fuktig slik at huden fremstår som sunn og frisk.

Hyaluronsyre er det som binder fuktigheten i huden. Du kan si at den fungerer som en svamp som holder på (hold deg fast) opp til hele 1000 ganger sin egen vekt i vann.

Det er derfor hyaluronsyre i flere år har vært en populær ingrediens i fillere til å gjøre lepper større og gjøre rynker mindre dype. For å nevne noe. Tidligere har molekylene vært såpass store at for å få noen effekt av hyaluronsyren så har eneste mulige løsning vært å sprøyte den inn i huden.

Nå har molekylene blitt mindre, og de finnes i flere varianter i ulike størrelser som gjør at de penetrerer i ulike hudlag – i tillegg til å ha en beskyttende fukthinne på toppen.

Selvfølgelig kan et serum aldri bli som en filler, men fy søren så bra det funker!

SÅ VIKTIG ER HYALURONSYRE FOR HUDEN DIN:

Dessverre minker produksjonen av hyaluronsyre i huden med årene. Og det er derfor fillere er så populært. Men hyaluronsyre har flere viktige funksjoner enn bare at huden din skal se fyldig og ung ut. Skal ikke ta alle her, men det er spesielt en kjedereaskjon som jeg digger denne ingrediensen for.

Den øker dannelsen av kollagen, noe som er med på å gjøre hudbarrieren sterkere. Det betyr at hudens immunforsvar blir bedre, og det igjen fører til at huden blir mindre sensitiv! Det er en perfekt match for min hud –  og mest sannsynligvis din også!

Her er eksempler på produkter med hyaluronsyre!

Jeg gjør oppmerksom på at produktene er tilsendt som arbeidsprøver gratis av leverandørene for å kunne gjøre en journalistisk vurdering av produktene.

  • Payot, Hydra 24 H Essence
  • Biotherm, Life Plankton Elixir
  • Hyne Skin-Tech Beauty, Facial Cream
  •  La Roche-Posay, Hyalu B5 Serum
  • PCA Skin, Hyaluronic Acid Boosting Serum
  • Annemarie Börlind, 2-Phasen Hyaluron-Shake

Over ser du Dennis Gross, Hyaluronic Cushion Gel. Under har jeg på Hyaluronic Marine Hydrating Marine Mask fra samme merke.

Legg igjen et svar