Føtter,  Kropp

Myke, lette føtter = glade, friske føtter!

Kunne du egentlig tenke deg å være dine egne føtter? Tørre, kalde, svette, såre… Dessuten blir du tråkket på hver eneste dag, må bære på en mer eller mindre tung kropp hele tidenog du må bo i trange – og av og til svært vonde – sko.  Takken er stort sett en dusj og litt hvile på sofaen!

Det føttene dine aller mest ønsker seg er litt mer pleie og omsorg i form av litt massasje, litt skrubbing for å fjerne tørr hud og gode kremer som gjør huden mykAkkurat som resten av kroppen din!

Og vet du hva? Om du passer godt på føttene dine slipper du unna masse ubehag, sopp og andre infeksjoner. Les hvorfor litt lengre ned i teksten!

Jeg tror at hele kroppen din kommer til å ha det litt bedre om du viser litt omsorg for din undersåtter. Sånn rent fysiologisk så samler det seg ganske mye væske og slaggstoffer i føttene dine i løpet av en dag. Det er faktisk helt utrolig hvor lite som skal til også for at føttene skal føles lettere og litt mindre møre.

Når du masserer føttene setter du ikke bare i gang sirkulasjonen i føttene, men faktisk hele kroppen. God sirkulasjon gjøre at systemet ditt flyter lettere. Slaggstoffer kan skape propp i systemet om det ikke kommer ut av kroppen.

Det kan for eksempel gi ubehag, smerter, ødem og hovne føtter. Er du forresten en av dem som fryser på føttene? Det er dårlig sirkulasjon! Massasje og generell god sirkulasjon hjelper nettopp på akkurat disse tingene.

Husk å ta med leggene også! Både fordi det er mye som sitter i leggene, og så er det så utrolig godt!

Et vanlig problem er tørre føtter. Problemet er ikke så synlig på vinteren. Men utrolig nok er det mange som går med tykke, tørre skorper i pene sandaler på sommeren også. Hvordan ser de føttene ut på vinteren da, mon tro?

Jeg irriterer meg skikkelig når føttene lugger i sokkene. Da er det bare å ta frem fotfil eller skrubb og gode fotkremer. Det beste er å ha faste rutiner på det slik at du får bort tørr hud jevnlig, i tillegg til å smøre dem daglig.

Det er nemlig slik at det letter oppstår sprekker i huden når den er tørr. I myke føtter med masse fukt i huden vil det aldri oppstå sprekker. Huden forblir hel. Derfor vil det heller aldri komme inn infeksjoner, sopp eller virus inn i føttene.

Det må nemlig en sprekk til!

Her er noen veldig gode produkter som hjelper deg med å holde føttene hele, sunne, myke og varme!

Utroligsalven, Hælbalsam: Intens fukt med oljer og glyserin.

Mavex, Foot Daily Care Cream: Med planteekstrakter og mykgjørende urea.

Gehwol, Warming Balm: Stimulerer blodsirkulasjonen med blant annet rosmarin, ingefær og kamfer.

Cerave, SA Renewing Foot Cream: Eksfolierende fotkrem som fjerner døde hudceller og fukter samtidig.

Gehwol, Soft Feet Scrub: Skrubber bort tørr hud med sukker og bambus.

Voesh, Collagen Socks: Fuktighetsgivende fotmaske.

Gjør oppmerksom på at produktene er mottatt som arbeidsprøver for å gjøre en journalistisk vurdering.

Legg igjen et svar