Føtter,  Kropp

Minst 5 gode grunner for å pleie vinterføttene!

Gjennom jobben min har jeg sett mye føtter! Jeg skjønner også at  veldig mange ikke tenker så mye på hvordan de ser ut, og i alle fall ikke på vinterstid. Hvorfor bruke tid på noe som skjules i store vintersko og ullsokker, liksom! “Det får holde med den ene gangen på forsommeren, før sandal-sesongen!”

Jeg synes at føttene må få litt pleie året rundt. For det er faktisk like viktig å stelle føttene på vinteren som på sommeren. På sommeren er det selvfølgelig viktig at føttene ser pene ut i sandaler, men også at de får beskyttelse mot støv og sand. På vinteren trenger føttene pleie av litt andre grunner, men ærlig talt – de bærer deg i timesvis dag ut og dag inn! Klart de trenger litt ekstra omsorg!

Dessuten kan jeg ikke fordra at sokkene mine henger seg opp i tørr og ru hud. Jeg får faktisk grøsninger av det!

På vinteren opplever mange at føttene blir ekstra tørre, og det er jo egentlig ikke så rart! Det fordamper nemlig veldig mye væske gjennom føttene dine, og når du bruker store, tykke vintersko svetter du ekstra mye.

Det skapes også ekstra mye friksjon på føttene i vinterskoene, og det sliter på fotsålen. Sakte, men sikkert, blir laget med død og tørr hud bare tykkere og tykkere. I verste fall kan huden bli så tørr at det lages små rifter, som igjen kan forårsake såre føtter og forhøyninger som kan gi irritasjoner.

Dusjer eller skifter du ofte på treningen eller er du en av de som svømmer skal du tenke på følgende: Så lenge huden er hel blir ikke huden angrepet av sopp. Sopp kommer inn i huden gjennom rifter, noe som veldig ofte forårsakens av tørr hud.

Tipset er å smøre føttene når du skal legge deg om kvelden! Da slipper du å få klinete fotspor på gulvet!

  1. Når du smører føttene jevnlig holder huden seg hel fordi kremen forhindrer at huden sprekker.
  2. Mange fotkremer inneholder ingredienser med peelende effekt slik at døde hudceller fjernes.
  3. Fetere fotkremer uten mineralolje danner en beskyttende hinne utenpå huden slik at fuktigheten holder seg inne i huden – samtidig som huden får puste.
  4. Neglebåndene blir myke! Tørre neglebånd får veldig ofte sår, og her kan det gå i en betennelse om du er riktig uheldig.
  5. Hver gang du smører føttene gir du dem en liten massasje! Det er gunstig for hele kroppen siden det sitter masse kjertler og punkter under føttene som påvirker hele kroppen. Blodsirkulasjonen øker også, og det gjør at føttene og beina blir mindre slitne.

Her er to fantastisk fotkremer som gjør føttene silkemyke (vel og merke etter at du har fjernet død og tørr hud med fil først). Smører du føttene jevnlig med disse holder dem seg fri for tørr hud lenge. De kan brukes på andre tørre hudområder også!

  • Mavex Foot Daily Care Cream
  • Gewhwol Soft Feet Creme

Cuticle Therapy Creme fra Orly gjør neglebåndene myke på hender og føtter, men den funger supert som fot- og håndkrem også når huden trenger ekstra beskyttelse!

Har lagt min elsk på multibalmen Amazonian Saviour fra The Body Shop! Jeg bruker den på lepper, hender, albuer, neglebånd, kinn og føtter!

Legg igjen et svar