Annonse,  Ansikt,  Behandlinger

TCA-peeling fra PCA Skin er ren magi!

I noen måneder nå har jeg brukt hudpleieprogram fra et merke som heter PCA Skin. Det er et cosmeceutical som kun selges i hudsalonger og -klinikker. Du kan lese mer om produktene og serien i DENNE LINKEN HER!

Rett etter jul gjorde jeg min første TCA-peeling fra PCA Skin. Nå lurer du kanskje på hva TCA er, og det er rett og slett en forkortelse for tricloreddiksyre. TCA-peelinger er absolutt ikke noe nytt. Faktisk har det eksistert i 50 år til forbedring av huden. Det finnes mange type TCA-peelinger, og hvert merke har sin signatur.

Jeg skal straks komme tilbake til hva som er så unik med PCA Skin sin TCA, men først litt om mine erfaringer med peelingen.

TCA kan altså påføres i forskjellige prosenter. En mild prosent kan brukes som en party-peel, eller som en forberedelse av huden til en sterkere peeling. Den første jeg fikk var på 6%, og huden fikk er super glød. Dessuten ble den roligere og porene ble mindre. Peelingen fikk huden min til å «melne» litt i overflaten, men ikke noe mer flassing enn det. Det var helt usynlig for andre.

For det er det som er skrekken for mange. Flassingen, slik man har sett skrekkeksempler på, og som er grunn til at man ikke ønsker å utsette seg for det.

Du må gjerne gå rett på en sterk peeling, og jeg lover at du virkelig får røsket opp i huden din. Men du kan også ta flere peelinger med en lavere prosent, og da kan du faktisk gå rett på jobb etterpå med bare en nydelig glød i huden.

Peeling nummer to som jeg tok tre uker etter var på 15%. Jeg ble advart med at jeg kom til å flasse, og det tenkte jeg at det fikk jeg tåle. Enkelte steder som i linjene mine fra nesen og ned fikk to lag, og det var først da jeg det begynte å svi. Men – jeg hadde trodd det skulle være mye verre. Ved første påføring merket jeg ingenting – jeg kunne ha sovnet.

Det som var ekstra positivt, og som jeg la ut på Instastory/Highlights noen dager etter, var at jeg ikke fikk den obligatoriske flassingen. Faktisk glødet huden min mer enn noen gang! Huden tok til seg all næring som en svamp slik at den ble mye mer plump og utjevnet.

FØR - ETTER

Over ser du meg før første behandling og rett etter siste. Forskjellen ser kanskje ikke så stor ut, men jeg ser det godt på kjevelinje og linjer rundt øynene. Det tredje bildet er tatt en uke etter, og jeg er virkelig fornøyd med fuktnivået i huden. Huden er virkelig plump og fin.

Jeg har også merket at huden min tåler mer, for eksempel et par lange flyturer og tørr luft. Dessuten er rødheten i kinnene mine mye mindre. Det er på grunn av fuktigheten som TCA skaper, i tillegg til at huden har tatt til seg så mye fukt og pleie fra kremene mine.

Nå som det snart har gått tre nye uker har huden stabilisert seg, men den er allikevel veldig jevn i strukturen med mindre porer og myke linjer. Det røde er roligere og hudmadrassen er spenstigere enn på lenge.

Ideelt sett for de fleste bør man ta minst tre behandlinger. Men terapeuten tar utgangspunkt i både hudtilstand, hva slags type jobb du har, økonomi og selvfølgelig hva du selv ønsker av resultat.

DERFOR BRUKES TCA - 50 ÅR ETTER

Det er ingen tvil om at TCA gjør underverker for huden din. Den reduserer linjer, porer, rødhet, grov hud, arr, tilfører fukt, roer ned sensitiv hud og virker oppstrammende – mer eller mindre alt. TCA er også mye brukt fordi den ikke opptas i blodbanen.

Syren brukes vanligvis av hudleger. Syren de bruker har en langt høyere prosent enn det man kan bruke i hudklinikker. Når man bruker en singel syre med «lege-høy» prosent, virker den best på å forbedre teksturen i huden som arr samt moderate til dypere rynker.

Når syrer virker alene blir de vanligvis mer aggressive med en del flassing som gjør at du helst ønsker å holde deg innendørs. Men det er allikevel trygt å bruke disse sterke variantene som overflatepeeling, til og med på mørkere hudfarger og sensitiv hud.

TCA i PCA Skin

– sine peelinger brukes i forskjellige konsentrasjoner. De jobber med overflaten, men også ned til medium dybde i huden. Som nevnt kan TCA syren være svært aggressiv når den brukes alene i en formula.

PCA Skin sin TCA oppleves ikke aggressiv fordi de har lagt til flere ingredienser i sin formulering. Blant annet brukes melkesyre, Kojicsyre, Azelaicsyre og L-Ascorbinsyre (vitamin C). Den mildeste TCA peelingen brukes ofte på dehydrert og svært sensitiv hud og ikke minst rosacea, og jeg tror det er her grunnlaget for resultatet på min lett sensitive hud ble lagt.

PCA Skin har tre forskjellige peelinger med tre forskjellige styrker, der den høyeste på 20% må brukes av helsepersonell.

DETTE MÅ DU VITE!

Når du bestemmer deg for å gjøre denne type behandinger er det en vesentlig viktig ting du må starte med. Solkrem og generelt holde deg mest mulig unna sola – hele året! Sola har skylden for det meste av aldringen. Men når du begynner å behandle huden med noen form for syrer (pluss andre ting) blir huden mer sensitiv.

Du skal heller ikke gjøre denne behandlingen om du skal på solferie kort tid i etterkant. Da kan du rett og slett skade huden, og for eksempel forårsake mer pigmentering. Men dette vil terapeuten din snakke med deg om.

En viktig ting til – for best resultat er det viktig at du forbereder huden noen uker i forkant med aktive produkter som fra PCA Skin. Mellom behandlingene er det også veldig smart å behandle huden med de samme produktene. Da vil huden ta til seg behandlingen på en mye mer skånsom måte, i tillegg til at du får et veldig mye bedre resultat.

Det er virkelig verdt investering! Når du har prøvd det, skjønner du hvorfor!

Jeg er veldig imponert over hvor mye TCA-peeling kan gjøre for huden, og det på så kort tid! Det er jammen ikke lange tiden du bruker inne hos terapeuten. Det er en tidsbesparende og svært effektiv behandling som fungerer som en skikkelig treningsøkt for huden din, i tillegg til at du kan bestemme selv hvor kraftig du ønsker at peelingen skal virke på deg.

PRISER: kr 1200-1500 pr behandling, alt etter hvor mange lag peeling som legges og hvor omfattende behandlingen blir. Det styres igjen av hvilken tilstand huden din er i.

Her får du PCA Skin sin TCA-peeling i OSLO:

  • Medical Skin: 99508552 post@medicalskin.no

Her får du PCA Skin sin TCA-peeling i TRONDHEIM:

  • Perfect Touch: 92499929 emcpettersen@gmail.com 

Her for du PCA Skin sin TCA-peeling i TROMSØ:

  • Essens Dagspa 77753400 post@essensdagspa.no

PCA Skin på nett: www.essensbeauty.no

Legg igjen et svar