Ansikt,  Hudpleie

4 gode grunner til å bruke leiremaske! Disse har jeg testet!

Jeg elsker masker fordi effekten kommer så umiddelbart! Det blir som en mini-hudpleietime som du gjør hjemme mens du holder på med andre ting. Akkurat nå er det jo så travelt, og jeg har i alle fall ikke tid til å gå til hudterapeut akkurat nå.

Men å bruke noen minutter til å rense huden for så å ta på en maske som du kan gå med mens du pakker inn gaver eller vasker treet, er jo ikke noe stress i det hele tatt! Det er faktisk vinn-vinn!

Jeg liker egentlig de fleste type masker, men akkurat nå synes jeg leiremasker er ekstra effektive å bruke. Det blir så mye ekstra kos i form av både salt julemat, søte julekaker og alkohol, og det synes dessverre ganske godt på huden.

Leire har nemlig noen gode egenskaper som huden din har godt av nå. Det som skjer når du får i deg for mye av blant annet salt og sukker er at det lagres som avfallsstoff i vevet ditt og forsinker sirkulasjonen i huden, tetter igjen porer, gir kviser, gusten hud og fremhever linjer.

Du kan si at leire fungerer som en magnet på disse avfallsstoffene, og trekker dem ut av huden. Sirkulasjonen øker, og du får mer glød! Det var grunn nummer 1!

En annen fordel er at porene trekkes sammen og huden føles fastere. Dermed fremstår huden renere og klarere, og det igjen gjør det veldig mye enklere å sminke deg. Ikke minst, siden det meste av overflødig talg og smuss er borte sitter festsminken så utrolig mye bedre.

Jeg får også en utrolig glatt hud, og det er fordi leire også har en eksfolierende effekt. I tillegg er maskene ofte tilsatt ingredienser som hjelper ekstra til med å fjerne døde hudceller som tetter porer og hindrer oksygen i å trenge inn i huden. Det var 3. grunn!

Den 4. grunnen er at masken ikke trenger å sitte på så lenge. Det er alt fra 5-15 minutter. Dessuten vet du når masken har virket ferdig. For når masken tørker virker den ikke så mye lengre, og da er det bare å ta den av.

Med andre ord, du får strammere hud, mer glød, mindre porer, mindre linjer og færre kviser! Er det noen grunn til å vente?

Tre av disse masken har jeg brukt i noen måneder, mens Sanctuary 5 Minute Thermal Detox Mask fikk jeg prøve på for et par uker siden. Den blir varm i det du legger den på huden slik at porene åpnes, og føles utrolig deilig på huden. Den er den eneste som ikke tørker.

Biotherm Wonder Mud skal bare sitte på i 3 minutter, noe som er helt genialt! Den inneholder litt korn som skrubber huden litt ekstra når du vasker den av, men på en veldig mild måte.

Zo Skin Health, Sulfur Masque er egentlig for aknehud. Etter en omgang med den føles huden ekstra ren, for den renser virkelig opp i porene dine!

Omorovicza, Ultramoor Mud Mask er luksusvarianten blant disse maskene. Og den er skikkelig god også! Du kjenner at den begynner å virke i det den er på huden, samtidig som at den er mild. Den lukter også best!

Legg igjen et svar