Ansikt

Mannen min redder liv, jeg redder sminkekriser! Begge deler er like viktig!

Hvordan i all verden kan jeg si noe så utrolig dumt? Alle skjønner jo at det å redde noen ut fra et brennende hus eller et bilvrak, eller redde noen fra å drukne i sjøen er vesentlig mye viktigere enn både hårkriser, sminkekriser og kvisekriser.

Kort tid etter at jeg ble sammen med mannen min for 10 år siden, kom jeg hjem etter en dag med fotoopptak som jeg var kjempefornøyd med. I min iver fortalte jeg selvfølgelig det, hvor på han svarer med at “I dag hentet jeg opp en død mann som hoppet foran t-banen!” Joda, det er forskjell på jobbene våre, og det er ikke alt jeg nødvendigvis forteller eller som jeg anser som like livsnødvendig ved jobben min.

Jeg har fått mange spørsmål om hvorfor jeg begynte å jobbe som makeupartist og skjønnhet generelt, spesielt når de får vite om den kristne bakgrunnen min og om perioden jeg hadde i Bolivia der jeg jobbet med barnehjemsbarn, og ukentlig besøkte den gang et par av verdens mest beryktede fengsler.

Og jeg merker jo det at jeg har et behov for å forklare meg når jeg sitter sammen med høyt utdannede leger, jurister, førskolelærere, ordentlige journalister (er jo “bare” en skjønnhetsjournalist selv), økonomer og andre som har mer samfunnsnyttige jobber.

Min jobb går derimot ut på å hjelpe kvinner (for det meste) til å fremheve det peneste ved seg selv og gi dem råd til hvordan de enkelt kan behandle såkalte “uvesentlige” lyter og skavanker, men som for dem på langt nær ikke er uvesentlige i det hele tatt, men et vesentlig problem som påvirker selvtilliten.

Etter min mening kan det i noen tilfeller være så livsviktig å få vite hvordan man kan bli en flottere utgave av seg selv og hvordan få bukt med et problem som går på selvtilliten løs, at det i høyeste grad er samfunnsnyttig!

Jeg har hundrevis av ganger sett lyset i øynene til damer som jeg har sminket som aldri har følt seg så fine eller har anbefalt produkter eller behandlinger som har løst deres hud- eller hårproblemer. Når du føler deg fin får du mer selvtillit, og da tørr du også mer! Det kan gjøre at du faktisk får den jobben du ønsker deg eller tørr å sjekke opp drømmemannen.

For visste du det at under 2. verdenskrig var det rasjonering på rød leppestift for at damene skulle holde moralen oppe? Altså, det at kvinner skulle føles seg fine ble sett på som like livsnødvendig som mat. Mannfolka fikk rasjonering på tobakk og øl!

Noen ganger må det gjøres noen realle tiltak, men i de fleste tilfeller er det ikke så mye som skal til. Det er alle de såkalte små uvesentlige triksene innen hud, sminke, hår, kropp og duft som kan være med på å løfte selvtilliten til nye høyder. Det er min samfunnsnyttige jobb!

Ser du forresten forskjellen på de to bildene under? Slik gjør du det!

Legg igjen et svar