Ansikt,  Hudpleie

8 digge hudpleietrender jeg gleder meg til i høsten!

Det har virkelig vært en magisk sommer med temperaturer du ikke trenger å dra til “Syden” for  å oppleve. Jeg har faktisk fått bruk for alle sommerklærne mine, og jeg har brukt opp flere flasker med solkrem. Ikke fordi jeg er hysterisk, men fordi jeg faktisk har trengt det.

Men selv om sommeren ser ut til å fortsette litt til, så er det ikke så lenge til høst og vinter. Sommervarme eller ei, høstproduktene kommer ut i butikk uansett. Her er noen av hudpleietrendene for høsten som i alle fall jeg gleder meg til! Det er også noe med å markere en ny sesong med nye produkter.

I sommer har vi boltret oss i velduftende solkremer, aftersun og lette fuktserumer. Nå er det tid for represjon og næring til soleksponert hud. Ingen av trendene er helt nye, men jeg ser at det kommer bare mer og mer av disse type produkter utover høsten.

ENDA RENERE HUD

Selv om du ikke bruker sminke er det mange grunner til at du bør rense huden din hver eneste dag, ja aller helst to ganger om dagen. Du vet ikke hva en person du hilser på eller får en klem av har på hender (som du får i ansiktet om du tar deg i ansiktet) og i ansikt. Det kan være svette, at man har tatt i penger, trykket på heisknapper, osv. Dessuten svetter man, skiller ut avfallsstoffer og er man omgitt av forurensing om man bor i by.

Trenden som sakte men sikkert overtar for K-beauty er J-beauty (alle fall lever side om side) der et av hovedelementene er rensing av huden, og aller helst med produkter laget av naturlig ingredienser. Dobbelrens er noe som anbefales av hudterapeuter, altså at huden renses to ganger, og veldig gjerne med to type produkter som krem og gel. Men i tillegg kan du bruke en eksfolierende lotion slik at du alltid fjerner døde hudceller eller en maske som renser i dybden.

 • REN, Ready Steady Glow AHA Lotion Tonique
 • Dr. Brandt, Vacuum Cleaner

THE POWER OF ROSES

Roser har blitt brukt i parfyme, hud, kropp og leppepleie i flere hundre år. Rose har vært oppfattet som litt tradisjonell og traust, men de siste få årene har den fått sin renessanse. Det har kommet nye type rosedufter og enda flere mister og vann. Hudpleiemerkene ekspanderer sine roseholdige serier med nye innovative produkter, nye serier  kommer utover høsten og du kan nyte rosens egenskaper i din hårpleie.

 • Lancôme, Absolue Precious Cells, Revitalizing Rose Lotion
 • Christophe Robin, Cleansing Volumizing Paste (ikke hudpleie, men eksempel på rose i hårpleie)

LUCKY LIPS

Det finnes mange ikoniske leppeprodukter, men det kommer også veldig mange nye til med et sortiment av balmer, skrubber og serumer som gjør forskjellige ting – akkurat som for huden ellers. Leppene trenger i aller høyeste grad god pleie, og etter min mening er vel kanskje den største leppefeilen at man velger produkter som man blir avhengig av. En leppebalm skal være en pleie som skal behandle og beskytte når du trenger det.

 • EOS, Lip Balm Amethyst
 • Bybi, Buffer & Plumper

BB-CREAM

Da BB-kremen tok helt av da den kom på det norske markedet for noen få år siden. Beauty Balm, Blemish Balm, alt ettersom gjorde hudpleierutinen til en lek med mange fordeler puttet inn i en krem. Du fikk både dagkrem, pleie, SPF, sminke og antiage i ett, enkelt og ikke minst rimelig. Jeg fant ganske raskt ut at det fungerte ikke for meg, men at produktet heller ble et sminkeprodukt med gode hudpleiefordeler i tillegg. Altså topping på hudpleien min.

Hovedforskjellen på en BB- og en CC-krem er at BB-cream behandler er hudproblem (blemish/kviser), mens CC-cream justerer hudtonen (Color Correcting). Men jeg skjønner at forvirringen er der, for de har gått litt om hverandre. Etter min mening har mange av BB-creamene vært litt ubrukelige med altfor tykk konsistens, og derfor har jeg likt CC-cream bedre. Det har også gitt en bedre fordel til huden min.

Men teknologi og forskning går fremover, og nå har det kommet mange supergode BB-cremer med veldig effektive ingredienser og god SPF på markedet, samt noen CC-, DD- og faktisk EE-kremer (Energy Enhancer). Jeg trenger fortsatt serum under, med bokstavkremen er ofte så gode at ekstra SPF ikke trengs til hverdags.

 • Babor, Essential Care BB Cream
 • Me Line, B.B.Cream

VITAMINER OG OLJER - MAT FOR HUDEN

Jeg må si at jeg har blitt litt avhengig av serumer og essenser med vitaminer i. De kommer i mange varianter, og nå om dagen går det mye i vitamin C som gir ekstra beskyttelse mot solen, reparerer huden, lysner pigmenter og gir glød – for å nevne noe.

Men du får også produkter med vitamin- og mineralcoctailer som er som små shots av næring for huden slik at den holder seg frisk og smidig. Denne høsten kan du også nyte godt av pleiende oljer med mange gode vitaminer i.

Jeg vil egentlig kalle dem for vinterens kinderegg, med pleie, antiage og beskyttelse i ett.

 • Murad, Multi-Vitamin Infusion Oil
 • DP Dermaceuticals, Vitamin Rich Repair

SHEET MASK VEVD AV BAKTERIER

Sheet mask har kommet for å bli en god stund til. De har kommet i mange type materialer, alt fra plastikk til bomull. En variant som det kommer mer av er bio-cellulose.

Bio-cellulose er høyteknologisk materiale laget i laboratorium av en bakterie som kalles Acetobacter Xylinum. Bakterien vever et ekstremt tynt materiale av sukkerstoffer fra organiske materialer. Materialet kan holde på hele 100 ganger mer fuktighet enn egenvekten i tørr tilstand. Ikke rart det blir populært!

 • Babor, Skinovage Balancing Bio-Cellulose Mask
 • All About Mee, Luxury Bio-Cellulose Face Mask

HUDPLEIEN STARTER OM NATTEN

Urmennesket i oss vil at vi skal gå å legge seg kl 20. Men det passer ikke helt vår livsstil. Hudpleiebransjen har plukket opp våre døgnvaner for lenge siden, og  gjør så godt de kan for å helbrede våre problemer med sovesykluser og mangel på skjønnhetssøvn. De har derfor utviklet dufter og ingredienser som skal få oss til å sove bedre og våkne opp morgenen etter med et uthvilt ansikt, selv om vi i hodet er langt fra det.

 • Elizabeth Arden, Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum

PROBIOTIKA TIL HUDEN

Flere og flere merker har puttet gode bakterier i form av probiotika i sine nyeste lanseringer, og jeg regner med at det kommer flere produkter i samme serie fra de ulike merkene. Det finnes allerede merker som for eksempel Esse som baserer alle sine produkter på probiotika, mens Lancôme har laget produktlinjen Genefique.

Man vet jo at probiotika er gunstig for en god tarmhelse, og dermed god helse generelt. Forskningen har vist at de samme bakteriene også er like gunstig for en god hudhelse.

 • Matis, Réponse Délicate Crème SensiBiotic

Legg igjen et svar