Hår,  Pleie

Visste du at varm dusj og peiskos ødelegger hårfargen din?

For litt siden lagde jeg en sak for KK.no om hvordan ta vare på håret om vinteren. Det vil si ikke bare prøve å unngå at det blir tørt. For noe vi ikke er helt klar over er at hårfargen falmer på grunn av at vi elsker å ha det varmt.

Vi dusjer i varmere vann enn på sommeren, sitter gladelig foran peisen med et glass vin eller en kopp te, og vi oppsøker oftere sauna – fordi vi synes det er deilig med varmen.

Det de fleste ikke er helt klar over er at hårfargen blir blass av det. Det er også en ting til som også er med på å skade hårfargen, og det er forurensing. Jeg hadde så lyst til å skrive litt om dette på bloggen, men siden jeg allerede har skrevet saken for KK.no får du et utdrag under – og så må du gå inn på linken til KK.no som jeg legger ved for å få med deg alle tipsene!

Blant annet får du tips fra Briana Cisneros og Antonio Corral Calero som jeg traff i høst i Stockholm i forbindelse med Moroccanoil sin nye fargebeskyttelse, og som jeg har skrevet om tidligere i forbindelse med blekingen av håret mitt. Men jeg har også intervjuet Nina Halvorsen som jobber for det svenske merket Björn Axén.

Amerikanske Briana Cisneros er såkalt colorister, og er altså ekspert på hårfarging. Hun brenner for å lære bort sine helt spesielle farge- og klippeteknikker til hele verden gjennom sin store intagramkonto, teknikker som får frisyren til å vare ekstra lenge.

Hun gir også tips til hvordan style, og ikke minst pleie, håret slik at du alltid ser like kul ut på selv om etterveksten kanskje tilsier at du skulle ha vært hos frisøren for lenge siden. Dessuten reiser hun verden rundt for å undervise og inspirere. KK møtte henne i Stockholm med både mann, barn og svigermor på slep i forbindelse med lanseringen av Morroccanoil sine nye produkter.

– Varme generelt får hårfargen din til å falme, sier Briana Cisneros. Hun holder frem:

– Det skjer ikke bare når du er ute i solen om sommeren, men er et like aktuelt problem for dere nordmenn på vinterstid. Varmeverktøy som føner og krølltenger er en selvfølgelig kilde. Men når dere for eksempel har det hyggelig og sitter foran peisen, eller dere tar en lang dusj i varmt vann, utsetter dere håret for varme, sier den entusiastiske fargeguruen.

Sammen med henne intervjuer vi også Antonio Corral Calero som er global ambassadør for Morroccanoil. Han kjenner til våre nordiske tradisjoner med å bruke badstue, spesielt i den kalde årstiden.

– Sauna er bra for helsen din, men kanskje ikke for hårfargen din, skyter han inn.

Han anbefaler derfor å benytte sjansen til å bruke en hårkur når du er i badstuen. Den beskytter hårfargen, og nettopp på grunn av varmen trenger den ekstra godt inn i hårstråene. Hårmaske er også en god idé å bruke når du er på stranden. Det både beskytter og pleier håret i tillegg til at det blir en form for styling, sier Antonio Corral Calero.

Briana og Antonio forklarer at når håret utsettes for varme så åpner hårets skjellag seg. Og når håret blir utsatt for noe kaldt lukker skjellaget seg. Det er derfor du gjerne kan avslutte en vask med å skylle håret i kjølig vann slik at pleien forblir inne i håret.

De trekker også frem eksempler som at når frisøren vil at blekeprosessen skal gå raskere så setter de kunden under varme. Da åpnes skjellaget ytterligere slik at «falmeprosessen» kan gå raskere. Når de ønsker å stanse blekingen, eller falmeprosessen om du vil, vasker de håret, har i beskyttende og pleiende produkter, før de avslutter med balsam som lukker skjellaget og skyller håret i litt kjøligere vann som lukker det enda mer. Da skal fargen og pleien bli værende inne i hårstråene. Ved for mye varme «renner» altså både fargen og pleien ut av håret.

Nina Halvorsen er hårtrener for det svenske hårmerket Björn Axén. Hun fremhever at sunt hår er mindre sårbart for varme.

– Er håret ditt porøst og slitt vil det også la seg påvirke av både ulike varmekilder, forurensing og generelt vær og vind på en helt annen måte enn når håret er sunt og friskt, sier Axén.

Hun mener at alle i utgangspunktet har et bra hår, men at spesielt vi nordmenn er litt dårlige på å oppdatere oss på hvordan vi bør behandle håret vårt.

Resten av artikkelen med tips til hvordan du faktisk holder på fargen og glansen pluss produkttips får du på kk.no Gå inn HER!

Legg igjen et svar