Ansikt,  Hår,  Makeup

Blondine vs brunette!

Nå har jeg rukket å være blondine noen måneder, og jeg har virkelig kjent på hvordan det er å være lys i luggen. Når jeg ser tilbake på disse ukene så ser jeg at jeg egentlig har vært veldig lite ordentlig blond. Jeg har farget håret i rosa, lilla og faktisk også i litt brunlig nyanse. Det tror jeg skyldes at jeg egentlig ikke er fullt så bekvem med å være fullt så blond.

For som blondine blir jeg helt borte! Jeg blir ordentlig blass, og må bruke mange andre måter å fremheve «meg» på. Det har vært en snodig opplevelse, for på sosiale medier har jeg fått mye oppmerksomhet rundt det. Noen synes jeg ser yngre ut, og de fleste har syntes det har sett kult ut. Og, jeg kan være litt enig i det.

Men i det virkelige liv synes jeg at jeg ser veldig mye eldre ut. Med mindre jeg sminker meg ganske hardt og finner frem mine mest ungdommelige klær har jeg blitt 10 år eldre.

Før kunne jeg bare ta bittelitt voks og spray i håret, så var det likesom helt greit. Det funker absolutt ikke i det hele tatt som bleket blondine. Du aner ikke hvor mye produkter jeg har hatt i håret for at det skulle se normalt ut! Håret har sett best ut tredje dag uten vask, og med 17. laget med produkt i håret. Prøvde å ta samme mengde med produkt i håret som jeg pleide å ha før, og det gjorde bare at jeg så gammel ut.

Du ser det i bildet med den røde leopardkjolen under. Der har jeg tatt på det jeg pleier å ha på av  hverdagsmengde med hårstyling når jeg er brunette. 

Sminken er også et kapittel for seg selv. Jeg har faktisk ikke pleid å bruke så mye sminke på dagtid. Det har jeg vært nødt til nå. Jeg har rett og slett ikke sett frisk ut uten et raust lag med sminke rundt øyene. Jeg har aldri giddet å tegne opp brynene mine før, kun til enkelte anledninger. Det har uansett ikke vært noe stress å ikke rekke.

Igjen, på “leopardbildet” har jeg gått for hverdagsvarianten jeg ofte går for som brunette, og som du ser så ser jeg litt blass ut.

Noe som har vært helt nytt for meg er å tegne opp brynene mine. Det har jeg sjeldent brydd meg noe særlig om. Nå har opptegning av bryn blitt en del av den daglige rutinen, og jeg er skikkelig dårlig på det fordi jeg synes det er så kjedelig og tidkrevende. Dessuten har jeg ofte sett streng ut, og det ønsker jeg jo ikke være. Generelt er det mer tidkrevende å være blondine.

Jeg synes også at det har vært litt mer utfordrende å få foundation og hudsminken til å se bra nok ut. Det har aldri vært noe problem å få opp energien i ansiktet, mens nå synes jeg de vanlige fargene jeg alltid har vært glad i har gjort meg litt sliten i stedet. Faktisk har jeg brukt mer dekkende sminke på huden enn jeg noen gang har gjort før, noe som er veldig uvant. Rødheten som har gjort at jeg har sett litt frisk ut har gjort at jeg heller har sett litt syk ut i stedet, og jeg har vært nødt til å dekke det mer til.

På bildet under har jeg både mengder med stylingprodukter i håret og sminket meg ganske mye. Begge deler har vært har blitt den nye standarden når jeg skal ut på noe, selv til hverdags. I alle fall når håret har vært nybleket og jeg har tatt etterveksten.

En annen ting jeg har oppdaget er at jeg føler meg mye mer vel i enkelte farger som kanskje er litt vågale som brunette. For eksempel kom jeg over denne røde leopardkjolen fra H&M rett før jeg bleket håret, og den er altså helt forferdelig til blondt hår. Generelt synes jeg at når jeg går i vanlige, anonyme klær blir jeg veldig damete som blondine. Som brunette blir jeg bare vanlig.

Det har vært gøy å være blondine og prøve meg på de utfordringene det gir. Jeg har fått kjenne på hvordan hårfargen påvirker fargevalget på klær og delvis på sminke. Som blondine bruker jeg mye mer tid på sminke. Jeg bruker også mye mer tid på å fikse håret til å se bra ut. Jeg bruker altså generelt mye mer tid på badet enn som brunette. Jeg har fått mindre garderobe siden flere av klærne bare ikke passer, hverken i form av stil eller farge. Du kan forresten bedømme selv på mine nude ansikter over hva som er mest naturlig til min hud. Siden bildene er brukt til to ulike formål er utgangspunktet litt forskjellig. Jeg har litt foundation på blondinebildet.

Det er der i mot en stor fordel med det å være blondine, og det er at de grå hårene som er svært synlige i mørkt hår ikke synes. Dessuten er ettervekst bare kult, og det kan man ikke si det samme om etterveksten i mørkt hår!

Det har vært gøy å være blondine, men jeg trives nok best som brunette. Derfor kommer jeg sakte, men sikkert, til å gå tilbake til mitt gamle jeg. Jeg har tenkt til å bruke etterveksten for det den er verdt, og være både blondine og brunette på en gang en god stund fremover.

Legg igjen et svar