Ansikt,  Hudpleie

Hudpleien huden din vil elske nå!

Nå er det kaldt ute, men jeg faktisk elsker det! Gå på ski, se på frostkrystallene som dekorerer grenene på trærne, høre på knitringen fra snøen under føttene og nyte den nydelige pastellhimmelen på morgenen.

Selv om jeg synes det er deilig med vinter, så er det ikke dermed sagt at huden min er så glad i de blå gradene. Over mange år har huden min mått tåle for dårlig beskyttelse mot kulden, noe som har resultert i sensitiv hud, sprengte blodkar og røde kinn.

Huden blir jo ribbet for fuktighet fordi kulden trekker til seg all fuktigheten fra huden, og det blir jo ikke noe bedre når vann som legger seg utenpå huden fryser. Det kan i værste fall gi frostskader!

Huden får det jo ikke noe bedre når jeg kommer inn igjen til en varme stue, der mannen min ofte har fyrt opp i peisen. Jeg elsker også varmen og knitringen fra peisen! Men du kan jo tenke deg selv hvilken ekstrem forandring det er for huden å komme inn fra minus 5 (eller kanskje veldig mye lavere) til pluss langt over 20!

Huden din å tåle mye på vinteren, så ikke gjør som jeg har gjort tidligere – nemlig å ignorere viktigheten av god pleie. Du vil få det igjen siden, og du kan også delvis reparere skade som allerede er gjort.

Det huden trenger nå er masse fuktighet og pleie i bunn og kremer som fungerer som en ekstra beskyttende barriere mot fukttap og frostskader over.

UNDERTRØYE

Du kan tenke på serumet som en form for ulltrøye som du har helt innerst inn mot huden. Dette er fuktbindere med ingredienser som roer ned huden.

 • Niod – Multi-Molecular Hyaluronic Complex
 • Darphin – Vetiver Aromatic Care
 • DermGO – Relief
 • Lancôme – Advanced Génifique Sensitive

BESKYTTELSE

Skal du være ute i kald luft trenger huden beskyttelse! Velg en rikere krem med gode oljer som fungerer som en barriere som hindrer at fuktigheten fordamper ut av huden din.

 • Janssen Cosmetics – Skin Contour Cream
 • Decléor – Intense Nutrition
 • Biotherm – Life Plankton

SPF

Ikke glem solbeskyttelse selv om solen ikke varmer! UVA-strålene er like sterke hele håret, selv om det er overskyet og det snør! Du sparer huden ekstra med en solkrem som gir rikelig med pleie i tillegg!

 • Doctor Babor – Repair Cellular Protecting Balm SPF 50

DET LILLE EKSTRA

Hele vinteren igjennom trenger huden masse fuktighet! Denne masken er bare helt fantastisk, og merket har også andre kremer som er helt nydelige å bruke på denne tiden av året!

 • Kalahari – Nourishing Face & Neck Mask

PERFEKT DUO

Noen duoer er bare helt fantastiske, for de er rett og slett ment for hverandre. Dette er UltraCalming Duo med en booster med olje som roer og pleier huden. Etterpå påfører du en lettvekter av en gel som gir masse fukt og beskytter huden din. Topp det hele med SPF!

 • Dermalogica – Barrier Defense Booster
 • Dermalogica – Calm Water Gel

ØYNENE

Det er lett å glemme øynene, men en god krem kan hindre både tørre rynker, sår hud og eksem-aktig hud.

 • Helena Rubinstein – Re-Plasty Age Recovery
 • Darphin – Stimulskin Plus

Legg igjen et svar