Kropp,  Parfyme

I feststemning med parfyme – sjekk ut mine favoritter!

Julebordsesongen har egentlig allerede begynt. Jeg har også noen hyggelige julefester som jeg gleder meg til å dra på. Gode venner og nye hyggelige bekjentskaper er det som gjør en julefest til en suksess, men jeg må innrømme at jeg også liker å ha en anledning der jeg kan pynte meg skikkelig.

Jeg elsker å dresse meg opp i en fin kjole, ta på meg litt bling i ørene og høye heler på føttene. Jeg sparer heller ikke på sminken, og for meg er sotede øyne et must. Dessuten har jeg fått sansen for leppestift i det siste, så sjansen for at jeg har med meg en i vesken er veldig stor.

Jeg kan glippe på neglelakken og annen sminke, men jeg føler meg faktisk litt naken uten å påføre en parfyme. Parfymen setter nemlig stemningen. Er jeg for eksempel stresset fordi jeg kommer rett fra jobb, vil en feststemt parfyme forandre moodet mitt.

Jeg skal jo også i forskjellige type selskaper. Det kan være en roligere middag, jeg skal ut med jentene eller så kan det være jobbens julebord. Noen ganger trenger jeg litt energi, andre ganger liker jeg å dufte varmere og mer krydret.

Her er i alle fall noen av vinterens deilige parfymer som passer til fest! Håper du blir inspirert til å finne en ny parfyme, og kanskje også utfordre deg selv litt til å velge en annen type duft enn den eller de du allerede har!

Jimmy Choo, Fever

 • Fruktig, sexy og sprudlende duft som jeg tenker er en sikker vinner på alle dansegulv! Med svart plomme, litchi, grapefrukt, heliotrop, benzoin og tonkabønner.

Ralph Lauren, Woman

 • Klassisk og veldig elegant duft som kler alle som liker å være litt mer elegant i klesveien også. Vi snakker smoking med et glass sjampanje i hånda. Sprudler med pære, rabarbra, solbær, tuberose, appelsinblomst og sandeltre.

Elie Saab, The White

 • Søt og krydrete, men sensuell og voksen duft. Jeg har hatt flere dufter fra dette merket, og det skal mye til for at du ikke har sansen for noen av dem. Enkel å like med røde frukter, appelsinblomst, soltørket sjasmin, patchuli, hvit musk og hvit amber.

H&M, Santalum

 • H&M kom i høst med en rekke dufter til H&M-priser, men av ganske så bra kvalitet. Parfymøren Olivier Pescheux er veldig anerkjent, og setter neppe navnet sitt på hva som helst. Kremet og treaktig duft med sypress, furu, hvit fersken, hvite blomster,  rødt sedertre, sandeltre, musk.

Molton Brown, Muddled Plum

 • Molton Brown var så fornøyd med årets kroppsserie for julen at de lagde en duft av den også. Inspirert av britisk julelikør med plomme, appelsin, safran, sandeltre, musk, rom og benzoin.

Blant disse fem er The White min favoritt, og Santalum er et meget godt kjøp.

Lalique, Noir Premier 1977

 • Startet med glasskunst i 1888. Den eksklusive duften er en litt tyngre, feminin og deilig duft som markerer historien om da merket fikk en kvinnelig sjef i 1977. Svart pepper, mandarin, ingefær, plomme, cashmeran og amber.

Dior, Joy

 • Dior sin første nye duft på 20 år. Da kom J´adore. Sprudlende duft som passer alle anledninger, og for deg som liker litt friskere dufter. Bergamott, mandarin, cassis, rose, sjasmin, fersken, sedertre og patchuli.

Le Couvent des Minimes, Porto Bello

 • Verdens første nisjeduftmerke som er vegan, og ble lansert så sent som i sommer i Frankrike. Duften er sensuell, og inspirert av Panamabukta med duften av tre, søt appelsin, krydder og olibanum.

Son Venïn, Post Hume

 • Noe som sjeldent som en norsk parfyme! Navnet betyr noe som gift til blodet, og sier noe om hva parfyme kan gjøre med deg. Duften er varm og har et unisex preg med kardemomme, tobakk, lær, vetiver og røkte akkorder.

Maison Margiela, Mutiny

 • Merket generelt skiller seg ut som veldig annerledes. Jeg har flere av deres parfymer som favoritter, spesielt innen Replica-serien. Mutiny er overraskende frisk, dyp, sexy, sprudlende og beroligende på en gang. Den er en miks av lær og tuberose.

Blant disse har jeg Mutiny og og Porto Bello som favoritter. Mutiny er nok også topp to-favoritt!

Proenza Schouler, Arizona

 • For meg er egentlig denne duften litt sommer. Men om det skulle være en parfyme som ikke er typisk vinterlig, men som allikevel kan gi meg godfølelsen så er det denne. Duften er en helårsfavoritt med bergamot, mandarin, sjasmin, appelsinblomst, rose, kaktusblomst, iris, musk og vanilje.

Elizabeth Arden, My Fifth Avenue

 • Ultraklassisk duft, og jeg forestiller meg at dette er duften av en selvstendig dame med bein i nesa. Kledelig i cocktailparties og julemiddager. Med sitrus, fiolblader, roser, lotus, liljekonvall, ambertre og pære.

Zadig & Voltaire, Girls Can Do Anything

 • Mange er virkelig fan av Z&V sine dufter, men jeg synes nok at denne er litt annerledes. Den er ungdommelig, men jeg kunne allikevel ha brukt den fordi den har dybde selv om den er leken. Med pære, bergamot, appelsinblomst, tonkabønner, vanilje, fern (grønn, frisk note) og ambroxan (kunstig amber gris).

Lancôme, Santal Kardamom

 • Maison Lancôme er en serie parfymer som hyller Lancôme sin grunnlegger Armand Petitjean. Jeg har skrevet om serien tidligere også, og de er i en klasse for seg. De ligger liksom et godt stykke utenpå mange av de andre duftene til Lancôme, selv om de også er nydelige. Denne er varm, krydrete og sensuell med litt piff. Med bergamott, rosa pepper, kardemomme, neroli, svart pepper, brun sprit, sandeltre, bjørk, lær og patsjuli.

Favoritt blant disse er Santal Kardamom, mens Arizona er nydelig hele året. Santal Kardamom er blant mine topp to. 

Legg igjen et svar